آشنایی با کتاب وابستگی ممنوع اثر آندری ندلکو

در این مقاله از آرتیها به معرفی کتابی پرفروش و بسیار تاثیر گذار می پردازیم و نکته هایی برای اینکه در زندگی دچار وابستگی نشوید را برایتان خواهیم گفت.

آیا تا به حال این احساس را داشته اید که دیگران شما را نادیده می گیرند و هر کاری برایشان انجام می دهید از سر وظیفه می دانند و از شما قدردانی نمیکنند؟

آیا برایتان پیش آمده است که تمام وجودتان راُ از وقت و پول گرفته تا هرچیزی که داریدُ برای کسی بگذارید تا مشکلش را حل کنیدُ به این دلیل که این کار را در تمام عمرتان انجام داده اید و به این کار عادت کرده اید؟

آیا برایتان سخت است که به درخواست کمک کسی نه بگویید، چون اگر این کار را بکنید احساس عذاب وجدان می گیرید و دلتان نمیخواهد که محبت آن فرد را از دست بدهید، به همین دلیل بارها و بارها خودتان را برای نجات دیگران قربانی کرده اید؟

آیا اگر کنار شریک زندگیتان نباشید احساس می‌کنید چیزی کم دارید؟ آیا رفتار نامطلوب اطرافیانتان را تحمل می‌کنید چون دوست ندارید تنها باشید؟ از همه مهم‌تر، آیا آماده هستید در این وضعیت تغییری ایجاد کنید؟

اگر این ویژگی را دارید، پس احتمالا شما یک فرد وابسته هستید. پس خواندن این کتاب به شدت به شما توصیه می شود!!

از راضی نگه داشتن دیگران دست بردارید و از این به بعد، خودتان را دوست داشته باشید. آندری ندلکو در کتاب وابستگی ممنوع با ترجمه فاطمه لطفی راهنمایی عملی و کاربردی برای رفع وابستگی ناسالم ارائه می‌دهد. این شما و این اثری کاربردی برای ساختن رابطه‌هایی سازنده.

توضیحاتی از کتاب وابستگی ممنوع:

وابسته شدن در طبیعت انسان است. ممکن است این وابستگی در غالب یک رابطه‌ی عاطفی یا دوستانه باشد و یا در روابط خانوادگی. اما اگر این وابستگی شما را محدود کند چه؟ در چنین شرایطی ناگهان متوجه می‌شوید که در روابطی ازهم‌گسیخته و نامناسب گیر افتاده‌اید. به جای آنکه عشق، همدلی و امنیت را تجربه کنید گرفتار اضطراب و انکار می‌شوید.

رفتارهایی که همیشه فکر می‌کردید نامناسب هستند دیگر برایتان عادی می‌شود و کم‌کم آرامش و راحتی خودتان را خدشه‌دار می‌کنید. در این وضعیت است که می‌توان گفت شما در یک رابطه‌ی هم‌وابسته هستید. رها کردن چنین رابطه‌ای می‌تواند سخت باشد چراکه شما به این باور رسیده‌اید به این رابطه برای بقا نیاز دارید. اما واقعیت این است که شما به‌تنهایی نیز کافی هستید.

باور پیدا کردن به این حقیقت، یک فرایند است و آندری ندلکو (Andrei Nedelcu) قصد دارد در کتاب وابستگی ممنوع (Facing and Overcoming Codependency) به شما کمک کند این فرایند را با همدلی و اشتیاق طی کنید. او به این حقیقت واقف است که تجربه‌ی هیچ دو انسانی کاملاً شبیه به هم نیست و می‌داند که هرکس چالش‌های منحصربه‌فردی را تجربه می‌کند. آندری ندلکو در این کتاب به شما توصیه‌هایی دقیق و گیرا ارائه می‌دهد.

چند نمونه از مواردی که در کتاب وابستگی ممنوع کشف خواهید کرد:

  • تمرین‌هایی عملی برای این‌که بتوانید روابطتان را ارزیابی کنید و زندگیتان را تغییر دهید؛
  • هفت خط قرمزی که نشان می‌دهند در یک رابطه‌ی هم‌وابسته گیر افتاده‌اید؛
  • چگونگی کمک کردن به کسی که هم‌وابسته است، بدون آنکه رابطه‌تان را خراب کنید؛
  • کارهایی که بعد از عبور از یک رابطه‌ی هم‌وابسته نباید انجام بدهید؛
  • کلید مشخص کردن حدومرزهای سالم و اهمیت آن‌ها.

در بخشی از کتاب وابستگی ممنوع می‌خوانیم:

ما هم‌وابسته نیستیم. ما انسان‌هایی هستیم که ویژگی‌های هم‌وابسته را در خود به‌ وجود آورده‌ایم. من از شما می‌خواهم این مسئله را در نظر داشته باشید تا در فصل بعد آن را برایتان باز کنم، اما تا آن زمان، می‌خواهم به این نکته اشاره کنم که ویژگی‌های هم‌وابستگی اغلب به ما اجازه نمی‌دهند از مزایای تعیین اهداف روشن لذت ببریم، چون خواسته و مسیر حرکتمان را تجزیه‌وتحلیل نمی‌کنیم. ما همیشه بار مراقبت از دیگران را به دوش می‌کشیم و نمی‌دانیم که لایق بهترین اتفاقات هستیم.

اهداف به ما مسیرها و معنای روشنی می‌دهند و می‌توانند روزانه، هفتگی، ماهانه یا سالانه باشند. من پیشنهاد می‌کنم که از هر دسته یک هدف داشته باشید. برای مثال، فرض کنید می‌خواهید به شهر رم بروید. اگر به دنبال اولین پرواز باشید و امیدوار بنشینید تا به آنجا برسید، احتمالاً این اتفاق نخواهد افتاد. هدف‌گذاری یعنی برنامه‌ریزی کنید و مستقیم به سمت مقصدتان حرکت کنید. به‌عبارت‌دیگر، نمی‌شود کارهایتان را به‌طور تصادفی و بدون برنامه‌ریزی انجام دهید و بعد امیدوار بنشینید تا در نهایت به جایی که می‌خواهید برسید. در مورد زندگی هم همین‌طور است. ارزش زندگی به این است که سطح بالاتری از آگاهی داشته باشید. هر روز برای رسیدن به یک هدف تلاش کنید. لازم نیست در ابتدا همه اطلاعات را در اختیار داشته باشید، اما مهم است که با یک برنامه کارتان را شروع کنید.

اهداف همچنین می‌توانند بسیار سرگرم‌کننده باشند. آن‌ها اغلب باعث ایجاد اشتیاق و انگیزه می‌شوند. حوصله‌ات سر می‌رود؟ پادزهر آن این است: کم‌کم برای خودتان هدف مشخص کنید. زمانی که هدف خاصی را تعیین می‌کنید، از نظر فیزیکی قوی‌تر، پرانرژی‌تر و مشتاق‌تر می‌شوید.

آشنایی با آندری ندلکو نویسنده کتاب وابستگی ممنوع:

آندری ندلکو یک روان‌شناس معتبر است و در حوزه‌ی رفتاردرمانی شناختی با تمرکز بر اضطراب، افسردگی، اعتیاد و… فعالیت می‌کند. او اشتیاق زیادی برای مطالعه‌ی ذهن انسان دارد و این اشتیاق او در نوشته‌هایش نیز آشکار است. هدف او این است که به خوانندگان استراتژی‌هایی را معرفی کند که با استفاده از آن‌ها بتوانند کنترل زندگی خود را در دست بگیرند.

آندری ندلکو دارای مدرک کارشناسی‌ارشد روان‌شناسی بالینی و روان‌درمانی است و همچنین در زمینه‌ی آموزش در زمان اعتیاد تخصص دارد. مطالعه‌ی او روی بیماران و کار کردن با آن‌ها به او این فرصت را داده است تا بتواند به مهارت خوبی در زمینه‌ی درک و ارتباط با افراد برسد. او معتقد است نوشته‌ها می‌توانند بسیار قدرتمند و تأثیرگذار باشند. به همین دلیل مشتاق است تا بیماران را به ابزارهایی که برای درمان شدن نیاز دارند مجهز کند.

دیدگاهتان را بنویسید