با آرتیها همراه باشید تا یک حقیقت علمی برای بهبود خواب را به شما معرفی کند. اینکه به سختی به خواب می روید و چند دقیقه تا چند ساعت در رختخواب بیدار باقی می مانید تا به خواب بروید به طور حتم روی سلامت شما تاثیر منفی می گذارد. این مشکل می تواند در طولانی مدت خطر ابتلا به چاقی و یا بیماری های قلبی را در فرد افزایش دهد. امروزه با گسترش فناوری و ظهور گوشی های هوشمند بسیاری از افراد این وسایل را به رختخواب های خود می برند و با سرگرم شدن با گوشی دچار اختلال خواب خواهند شد و دیر به خواب می روند. البته داروهای خواب آور می توانند مشکل شما را به آسانی حل کنند اما این دارو ها عوارضی دارند که در صورت استفاده مداوم برای شما ضرر دارند. خوشبختانه یک درمان آسان برای بی خوابی وجود دارد, درمانی ارزان قیمت, بدون عارضه و تاثیرات منفی! بله موسیقی می تواند شما را به خواب ببرد.

موسیقی یک هنر قدرتمند است. اگرچه ممکن است بیشتر اعتبار خود را برای الهام بخشیدن به افراد برای رقص بدست آورده باشد، همچنین راه سادهای برای بهبود بهداشت خواب، بهبود توانایی به خواب رفتن سریع و احساس آسودگی بیشتر ارائه میدهد.
موسیقی با ایجاد احساس آرامش و آسودگی میتواند به خواب شما کمک کند. با اپلیکیشنهای پخش موسیقی و اسپیکرهای قابل حمل، بهرهمندی از قدرت موسیقی بیشتر از همیشه در دسترس است. با توجه به دسترسپذیری موسیقی و مزایای بالقوه خواب، زمان خوبی است که آن را به روتین قبل از خواب اضافه کنید.
تاثیر موسیقی بر خواب:
به طور کلی تاثیر موسیقی بر روی بدن انسان یک امر مثبت بوده و طبق تحقیقاتی که صورت گرفته این موضوع کاملا ثابت شده است و تاثیر مثبتی بر کیفیت خواب دارد.

جالب است بدانید پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که استفاده از موسیقی حین خواب برای بیمارانی که از بی خوابی و PDSTرنج می برند,می تواند به علاج شان کمک کند همچنین تاثیر مثبت موسیقی کلاسیک بر روی کیفیت خواب افراد پیش تر از اینها اثبات شده است. البته عده ای هم بر این عقیده اند که گوش دادن به موسیقی در حین خواب باعث ایجاد تپش قلب در زمان بیداری خواهد شد. این موضوع به خود شخص و نوع موزیکی که قبل از خواب گوش می دهد بستگی دارد. مطمئنا اگر در حین خواب به یک موزیک هیپ هاپ گوش دهید حال خوب در زمان بیداری نخواهید داشت, البته که نوع موسیقی که قبل از خواب گوش می دهید کاملا شخصی است. اگر ریتم آهنگ ۶۰تا۸۰ ضربه در دقیقه(BPM) این نوع آهنگ ها بیشتر در دسته آهنگ های کلاسیک, جاز و یا محلی وجود دارد. در واقع گوش دادن به موزیک مخصوصا موزیک های کلاسیک و پیانو بی کلام به کیفیت خوابتان کمک می کند و بهتر است از آنها استفاده کنید.
موسیقی باعث ترشح دوپامین میشود، هورمونی که در طی فعالیتهای لذتبخش مانند غذا خوردن، ورزش کردن و رابطه جنسی آزاد میشود. ترشح این هورمون میتواند احساس خوب در هنگام خوب را تقویت کند و درد، یکی دیگر از عوامل مرتبط با مشکلات خواب را تسکین دهد. پاسخهای فیزیکی و روانی به موسیقی در کاهش دردهای مزمن و حاد موثر است.
گوش دادن به موسیقی همچنین به تسکین سیستم عصبی خودمختار کمک میکند. سیستم عصبی خودمختار بخشی از سیستم طبیعی بدن است که فرآیندهای خودکار یا ناخودآگاه مانند فرآیندهای درون قلب، ریهها و سیستم گوارشی را کنترل میکند. موسیقی ازطریق آرام کردن بخشهایی از سیستم عصبی خودمختار، کند کردن تنفس، کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون موجب بهبود خواب میشود.

بسیاری از افرادی که خواب ضعیفی دارند، اتاق خواب خود را با ناامیدی و شب زندهداری در ارتباط میدانند. موسیقی میتواند این تصور را تغییر دهد، تمرکز افراد را از افکار نگرانکننده یا اضطراب پرت کند و آرامش فیزیکی و ذهنی مورد نیاز برای خواب را در فرد به وجود آورد.
البته پیشنهاد می شود به جای استفاده از هدفون برای گوش دادن به موسیقی حین خواب از مزیک پلیر, رادیو و یا هر چیز دیگری که نیاز به قرار گیری در گوش ندارد استفاده کنید. استفاده از هدفون ها در حین خواب می تواند باعث بروز مشکلاتی مانند: آسیب رسانی به بافت پوستی گوش و صدمه دیدن سیم ها را به دنبال داشته باشد از طرفی خوابیدن در حالی که چیز اضافی در گوشتان باشد و سیم های اضافی در دست و پا باشند برای بسیاری خوشایند نباشد.
موسیقی باعث تولید سروتونین در مغز نیز می شود که حس خوبی ایجاد می کند. افرادی که افسرده هستند در واقع کمبود سروتونین دارند با ترشح این ماده در بدن شرایط برای خوابیدن بهتر می شود. در واقع یکی از کار های سروتونین در بدن ما تنظیم سیکل خواب است. سروتونین در کنار ملاتونین در سیکل خواب نقش مهمی دارد, کاهش سروتونین با بی خوابی مزمن در ارتباط است.

موسیقی ابزار فوق العاده درمانی برای سلامت عاطفی, عملکرد روزانه و خواب است, موسیقی به عنوان یک روش درمانی در اغلب تاریخ استفاده شده است. در فرهنگ های باستانی عربی نوازندگان در کنار طبیبان کار می کردند, یونیان نیز برای درمان بیماری روحی از موسیقی استفاده می کنند. پس از جنگ جهانی دوم نوازندگان به بیمارستان های ایالات متحده آورده شدند تا به درمان جسمی و روحی سربازان جنگی بپردازند.
در پایان
شکی نیست که موسیقی می تواند تأثیر قدرتمندی بر احساسات و وضعیت ذهنی ما داشته باشد همانطور که مشخص است، موسیقی آرام بخش نیز می تواند برای عادات خواب ما مفید باشد. اگر برای داشتن یک شب خوب تلاش می کنید استراحت کنید، موسیقی آرامش بخش را امتحان کنید.