«اورکا» ساخته سحر مصیبی هم قاچاق شد| تعداد فیلم‌های قاچاق شده ترانه علیدوستی به عدد سه رسید

به نقل از آرتیها پس از انتشار غیر قانونی فیلم‌های دیگر ترانه علیدوستی، اکنون نوبت دیگر فیلم او با نام «اورکا» رسید. «اورکا» ساخته سحر مصیبی هفتمین فیلمی است که از ابتدای سال جاری تاکنون به شکل غیر قانونی منتشر می‌شود.

این فیلم در سال ۱۴۰۰ به تهیه‌کنندگی مشترک مهتاب کرامتی و طهورا ابو القاسمی و با فیلمنامه‌ای از طلا معتضدی آماده نمایش شد. اما طی این دوسال هیچگاه شرایط اکران آن مهیا نشد. اورکا طی این مدت در چند جشنواره بین المللی حاضر شد که از آن جمله می‌توان به جشنواره«سانتا باربارای» امریکا، جشنواره اجیال دوحه قطر و… اشاره کرد.

این فیلم سومین فیلم ترانه علیدوستی است که بدون اکران در سینما به شکل غیر قانونی منتشر می‌شود. پیش بیبی شده به زودی فیلم «قاتل و وحشی» ساخته حمید نعمت‌اله که اجازه اکران در ایران را ندارد. به شکل غیر قانونی منتشر شود.

درام ورزشی، بر اساس زندگی واقعی الهام‌السادات اصغری شناگر ایرانی

خلاصه داستان فیلم «اورکا»

این درام ورزشی، بر اساس زندگی واقعی الهام‌السادات اصغری شناگر ایرانی هست. ماجرای ثبت رکورد شنا در آب‌های آزاد را دستمایه داستان قرار داده بود. ترانه علیدوستی در یک بازی قابل توجه، نقش اصلی فیلم را بازی کرد. مسعود کرامتی، مهتاب نصیرپور، ارمیک‌ قریبیان، محمد رشنو، حسن زارعی، فاطیما نیشابوری، سپیده علایی و مهتاب کرامتی گروه بازیگران «اورکا» را تشکیل می‌دهند.

علت قاچاق فیلم

جریان جدید عرضه غیرقانونی نسخه باکیفیت فیلم‌های سینمایی از اسفندماه سال گذشته و با انتشار گسترده فیلم پرحاشیه سعید روستایی یعنی «برادران لیلا» کلید خورد. به دنبال آن از ابتدای امسال فیلم‌های «جنگ جهانی سوم»، «خط فرضی»،‌ «تفریق»‌، «ارادتمند بهاره، نازنین، تینا» و «بی‌رویا» هم قاچاق شدند. به این ترتیب و با قاچاق «اورکا» تعداد فیلم‌های مهمی که بدون اکران عمومی به دست مخاطبان‌شان رسیده‌اند به عدد ۷ رسید. این زنگ هشدار برای دیگر فیلم‌های توقیفی و یا مانده در هزارتوی صدور پروانه نمایش را به صدا درآمده است.

فیلم فاقد هرگونه لوگو نظیر نسخه بازبینی است

این فیلم فاقد هرگونه لوگو نظیر نسخه بازبینی است. منشاء لو رفتن آن نیز احتمالاً همچون سه فیلم نامبرده و «بی‌رویا» هومن سیدی و «ارادتمند؛ نازنین بهاره تینا» کاهانی مشخص نخواهد شد.

فیلم سینمایی «اورکا» از آثاری بود که در سال ۱۳۹۸ فیلمبرداری‌اش در شمال ایران، چابهار و تهران مقابل دوربین روزبه رایگا انجام شد. اورکا نام دره ای کوچک در نزدکی قائم شهر است.

مشخص نیست چرا این فیلم با وجود گذشت این زمان طولانی، امکان اکران نیافته بود. اما حالا پس از حضور در چند جشنواره بین المللی، به شکل غیرقانونی در دسترس مخاطبان قرار گرفت. اتفاقی که قطعاً به نفع سینمای ایران نیست. همچنین امنیت سرمایه گذاری در این حوزه را با چالش‌های جدی‌تر مواجه می‌سازد.

در پایان

فیلم اورکا تلاش های زن ایرانی برای رسیدن به هدفش را به خوبی روایت کرده است. اما تیزر فیلم اورکا با حال و هوای خاکستری حسی از تنش و یاس را در مخاطب ایجاد می کند. فیلم شخصیت پردازی درستی از نقش اصلی داستان ندارد و تصویر دقیق و درستی از زندگی و شخصیت واقعی او ارائه نمی‌دهد.

اصلی‌ترین نقدی که می‌توان برای فیلم اورکا ارائه داد، اتفاقاتی است که در بخشی از سکانس‌های فیلم رخ می‌دهد و بدون نتیجه رها می‌شود. تا جایی که مخاطب جواب مشخصی برای اتفاقات دریافت نمی‌کند.

سحر مصیبتی پیش از این مستندی از زندگی خواهران منصوریان نیز منتشر کرده بود.

دیدگاهتان را بنویسید