به گزارش آرتیها، ایلان ماسک معتقد است هوش مصنوعی در آینده با نفوذ بالای خود میتواند اینترنت را از کار بیاندازد. این مغز متفکر دنیای IT که این روزها بسیار خبر ساز شده، بار دیگر نسبت به هوش مصنوعی ابراز نگرانی کرده است.

ترس و نگرانی ایلان ماسک از فراگیری هوش مصنوعی :
ترس ایلان ماسک از هوش مصنوعی موضوع جدیدی نیست. مدیرعامل نابغه شرکت تسلا و مدیر و مالک شرکت خصوصی فضایی SpaceX که خیلیها او را نسخهی واقعی مرد آهنی میدانند، تا به حال بارها نسبت خطرات احتمالی هوش مصنوعی هشدار داده است.
در جدیدترین این اظهارات، ماسک با اشاره به اختلالات اخیر به وجود آمده در اینترنت بر اثر حمله به شرکت Dyn، با به اشتراک گذاشتن مطلبی از اکونومیست در حساب توییتر خود نوشته است: در استفاده از هوش مصنوعی پیشرفته برای چنین حملاتی، تنها بحث زمان مطرح است.
این اولین باری نیست که ماسک پیشبینیهای تاریکی از آیندهی هوش مصنوعی انجام میدهد. او پیش از این روباتهای فوق هوشمند را از سلاحهای اتمی خطرناکتر توصیف کرده بود و با کمک ۱۰ میلیون دلاری به بنیاد «آینده حیات» (Future of Life، سازمانی که ماموریت دارد تا مطمئن شود هوش مصنوعی در آینده بر علیه انسان قیام نکند) جدی بودن خود در کنترل هوش مصنوعی را نشان داده بود.

نکته جالب توجه دیگر، رد و بدل شدن توییتهای حاوی اصطلاحات تخصصی بین ایلان ماسک و دیگر کاربران توییتر است؛ توییتهایی که به دلیل پیچیدگی، تعجب بسیاری از کاربران را برانگیخته است. برای مثال کاربری در جواب توییت ایلان ماسک نوشته است: مخالفم. الگوریتم گرادیان نزولی در مسائل [تئوری] گراف در مینیمم نسبی (موضعی) گیر میکند. برای این کار به ANNs (شبکههای عصبی) دینامیکِ چند عاملی نیاز است. حتماً [در صورت استفاده از هوش مصنوعی] میلیونها عامل (agent) وجود خواهند داشت که به صورت همزمان روی شبیه سازی مونته کارلو کار کنند و با تجمیع نتایج، نقشهای از نقاط ضعف بسازند.
ماسک نیز در جواب گفته است: آمادگی ماسک برای بحث در این سطح فنی نشان میدهد که نگرانیاش بی پایه و اساس نیست و میداند که دقیقاً دربارهی چه چیزی صحبت میکند.
ماسک تنها شخصیت مشهور دنیای تکنولوژی نیست که در مورد هوش مصنوعی احساس نگرانی میکند. پیش از این استیون هاوکینگ (فیزیکدان معروف) و استیو وزنیاک (یکی از مؤسسان شرکت اپل) نیز نگرانی خود نسبت به خطرات احتمالی هوش مصنوعی را ابراز کرده بودند.
ایلان ماسک همانند استیون هاوکینگ نیست که فقط در مورد خطرات هوش مصنوعی سخنی به میان آورده باشد. بلکه میخواهد با پرداختهای نقدی به مؤسسه یاد شده (آینده حیات) در پیشبرد اهداف تحقیقاتیاش که مفید بودن هوش مصنوعی برای بشر است کمک کرده باشد.

آقای UCSC پرفسور دانشگاه و مؤسس و مالک موسسه FLI است و در این باره گفته: «در حالی که صنایع بزرگ و سرمایهگذاریهای دولتی باعث شده تا هوش مصنوعی از حالت تحقیقاتی به پتانسیلی دست یابد که بتواند دنیای تکنولوژی را تغییر دهد، اما بودجه کمی برای فهمیدن اینکه تا چه میزان از هوش مصنوعی میتواند برای انسان مفید باشد تعلق گرفته.»
ایلان ماسک در جلسهای که اخیراً با سرمایهگذاران تسلا داشته، درباره هوش مصنوعی ابراز نگرانی کرده است. او اعتقاد دارد که احتمالاً برخی از اقداماتش باعث افزایش سرعت پیشرفت این فناوری خطرناک شده است. ایلان ماسک در رویداد Investor Day جدید تسلا در پاسخ به سؤال سرمایهگذاران اعلام کرد که به نظرش هوش مصنوعی نمیتواند به این زودیها به تسلا در تولید خودروها کمک کند. او در ادامه ضمن ابراز نگرانی درباره این فناوری گفت: «کمی از بابت مسائل مربوط به هوش مصنوعی نگرانم. فکر میکنم این چیزی است که همه ما باید نگرانش باشیم.»
او درباره نیاز به قانونگذاری در این حوزه افزود: «ما بهنوعی مرجع قانونی یا چیزی شبیه به آن برای نظارت بر توسعه هوش مصنوعی و اطمینان از عملکرد این فناوری در جهت منافع عمومی نیاز داریم.» ماسک اعتقاد دارد که هوش مصنوعی یک فناوری بسیار خطرناک است.

این کارآفرین پرحاشیه که اخیراً دوباره ثروتمندترین فرد دنیا شده است، میگوید او هم احتمالاً در توسعه سریع هوش مصنوعی نقش داشته است. این اظهارنظر بهاحتمالزیاد به نقش ماسک در تأسیس شرکت OpenAI اشاره دارد که حالا با چتبات ChatGPT به شهرتی جهانی دست یافته و این صنعت را متحول کرده است.
سخنان اخیر ایلان ماسک شبیه به حرفهای «میرا موراتی»، مدیر ارشد فناوری OpenAI، است که مدتی قبل گفته بود ابزارهای هوش مصنوعی باید قانونمند شوند؛ چرا که افراد خرابکار در حالت فعلی میتوانند از آنها سوءاستفاده کنند.
مدیرعامل تسلا در ماه گذشته میلادی در اجلاس دولتهای جهانی در دبی گفته بود که هوش مصنوعی میتواند تهدیدی برای جامعه باشد. او همچنین در سال ۲۰۱۸ گفته بود که از بابت دو چیز بیش از بقیه نگران است: دشواریهای تولید تسلا مدل ۳ و خطرات هوش مصنوعی. با وجود تمام این گفتهها، طبق گزارشی، ایلان ماسک میخواهد با تشکیل یک تیم از فعالان حوزه هوش مصنوعی، رقیب ChatGPT را توسعه دهد. با وجود این که ایلان ماسک یکی از اعضای موسس OpenAI و خالق ChatGPT بوده، فاش کرد که مدت ها به توسعه هوش مصنوعی بدبین بوده است.
گفتنی است، ایلان ماسک هفته گذشته، طی توییتی اعلام کرده بود که هیجان وجودی هوش مصنوعی دارد. من ترجیح می دهم آن قدر زنده باشم تا شاهد فراگیر شدن هوش مصنوعی عمومی یا AGI باشم. هوش عمومی مصنوعی، توانایی یک نوع هوش مصنوعی برای درک یا یادگیری هر عمل فکری است که یک انسان می تواند انجام دهد.