بررسی کتابی بحث برانگیز «راز داوینچی» اثر دن براون

آرتیها شما را به دل رازهای نقاشی های داوینچی می برد پس با ما همراه باشید. رمان «راز داوینچی» (The Da Vinci Code) نوشته «دن براون» (Dan Brown)، همان طور که خود او پیش بینی کرده بود، تبدیل به یکی از بحث انگیزترین کتاب های سال شده است. در گفت وگویی از او پرسیدند برای کسی که با آثار قبلی شما آشنا نیست «راز داوینچی» را چه طور توصیف می کنید؟ وی پاسخ داد: «راز داوینچی» داستان رابرت لنگدن، نمادشناس معروف و قهرمان رمان های قبلی من است که این بار به موزه لوور فراخوانده می شود تا یکسری نمادهای اسرارآمیز مربوط به آثار هنری داوینچی را مورد بررسی قرار دهد. با حل این معما، او کلید یکی از بزرگترین معماهای تمام تاریخ را کشف می کند و به همین دلیل تحت تعقیب قرار می گیرد.

خلاصه داستان کتاب «راز داوینچی»:

یکی از ده ها ویژگی ای که «راز داوینچی» را منحصر به فرد می کند طبیعت مبتنی بر واقعیت این داستان است. تمامی تاریخچه، آثار هنری، اسناد تاریخی و آیین های سری این رمان واقعی هستند. تا این که این رمزها در برخی از نقاشی های مشهور داوینچی برملا می شود. از بحث انگیز بودن این رمان ترسی ندارم. رازی که من فاش کردم، رازی است که در طول قرن ها به طور محرمانه و درگوشی درباره آن صحبت می شد.»

دن براون نویسنده آمریکایی متولد سال ۱۹۶۴ است. علاوه بر «راز داوینچی» (مارس ۲۰۰۳) رمان های دیگر او که اغلب در فهرست کتاب های پرفروش قرار گرفته اند عبارتند از: «دژ دیجیتالی» (۱۹۹۶)، «فرشتگان و شیاطین» (۲۰۰۰)، «نقطه فریب» (۲۰۰۱). رمان «راز داوینچی» که سی و شش هفته است در رأس فهرست پرفروش ترین کتاب ها قرار گرفته نظر منتقدین بسیاری را در موافقت و مخالفت خود جلب کرده، از جمله چارکز مک گرات (Charles McGrath) سردبیر The New YorK Times Book Review: در این دوران حیرت انگیز، گاهی اوقات مردم از خود می پرسند اگر عیسی مسیح در این زمان زندگی می کرد چه کاری انجام می داد؟ یا با چه اتومبیلی رانندگی می کرد؟ از خود می پرسم چه چیزی مطالعه می کرد؟ احتمالاً «انجیل» و اگر می خواست با زمانه همگام باشد، «راز داوینچی»

این رمان مملو از معماها و رمزهایی است که باید حل شوند، بدون اشاره به سخنرانی های کوتاه متعدد درباره تاریخ هنر و نمادشناسی (iconography). همان طور که اغلب این موضوع دهان به دهان می گردد، فروش «راز داوینچی» همچنان ادامه خواهد داشت. اما در واقع، شما از هیاهو، تبلیغات و نقدهای بسیار آن اصلاً نمی توانید بفهمید که این کتاب درباره چیست؟ به خاطر کسانی که هنوز در اعماق «راز داوینچی» غوطه ورند، بد نیست بگوییم که این رمان تا حدودی طرفدار تساوی حقوق زن و مرد و جدل های ضدکاتولیک است.

این کتاب مسلم فرض می کند که کلیسا قرن های متمادی به یک لاپوشانی بزرگ مشغول بوده تا یک نکته ظریف و بی نهایت ناراحت کننده مربوط به الهیات را پنهان کند: اینکه مسیح، به جای مجرد بودن، در واقع متأهل بوده _ و با مریم مجدلیه ازدواج کرده _ و پدر یک کودک بوده است، که تا تأسیس سلسله Merovingian ادامه می دهد. واتیکان برای یک حمله بزرگ به این کتاب وارد عمل می شود، فرقه Opus Dei هم همین طور، شاخه راست تشکیلات کاتولیک که پاپ فعلی علاقه به خصوصی به آن دارد.

نقد داستان کتاب «راز داوینچی»:

مجتبی حبیبی توضیحانی کوتاه دربارة این کتاب و پس زمینه های فرهنگی آن داد. وی افزود: «راز داوینچی» بر غم نمایش فیلم سینمایی به همین نام در آمریکا و اروپا دارای فروش بالایی بوده است. تا آنجا که حتی اعتراضات گروه هایی از مسیحیان ارتدوکس (حوزه روم شرقی) نتوانست به سرعت فروش این رمان چندان تأثیری بگذارد. در این اثر وجود قدسی حضرت عیسی(ع) و مسیحیت زیر سؤال رفته است و نویسنده با استناد به چند اثر شبه باستانی در اسکاتلند و طراحی و معماری بدیع موزه لوور که مؤید ستاره شش پر داوودی است، دست به انکار مسیحیت زده است. کشور فرانسه نیز به سبب حضور به اصطلاح اصیل ترین سلسله مریم مجدلیه (این کتاب و فیلم آن، نمونة جدید از تخریب ادیان به وسیله صهیونیست ها است) در سیمای زنی به نام «سارا» ستوده شده است. واتیکان و شعبه نیویورکی آن به نام «اپوس دئی» مورد اتهام پول شویی، قتل های تاریخی یهودیان به صورت جمعی و سوزاندن پنج میلیون زن در تاریخ مورد خطاب قرار گرفته اند. نقش قدرت دادن به فرماسونری که تاریخ از جانب آنان مورد قرائت قرار می گیرد در نوع خود ادامه القاء قدرت تاریخی جهانی فراماسونری بعد از ساخته شدن فیلم هایی چون «چشمان کاملاً بسته» و «مردی که می خواست سلطان باشد» و … است.

در این رمان نویسنده با هجو کردن و نمایش چهره کینه توزانه از فرق مسیحی از سال ۷۰ میلادی تا کنون به ارائه تاریخ خاص و صهیونیزم از رسالت حضرت مسیح، ازدواج ایشان با مریم مجدلیه (که به گواهی راویان مسیحی و یهودی زن بدکاره ای بود که به حضرت مسیح ایمان آورد و از سنگسار شدن نجات یافت و بعداً از قدیسان مسیحیت شد) و به دنیا آمدن دختری به نام سارا که تبار سلیمان نبی و داوود نبی را به هم می رساند در سیمای دختری که هم اکنون در فرانسه زندگی می کند(سوفی) می پردازد. در این اثر نیز آمریکایی ها به عنوان اصیل ترین یاران صهیونیست ها در خدمت سوفی(سارا) قرار می گیرند هم چنین بر طبق رسالت تاریخی خویش عمل کرده و با دفاع از حق به کمک افراد حق طلب می پردازد.

همچنین لازم به یادآوری است که فراماسونری به کمک برتری طلبی قوم یهود آمده و در کنار به خدمت گرفتن نخبگان، هنرمندان و فن سالاران، در بسیاری از موارد صاحب نام هایی را به خود نسبت می دهد و با این کار برای خود کسب امتیاز می کند. اینکه دن براون ادعا کرده که اکثر چهره های فرهنگی، هنری، علمی و سیاسی اروپا عضو لژهای صهیون بوده اند، نهایت اغراق و گزافه گویی را به نفع فراماسون ها و صهیونیست ها کرده است.

در پایان

رمان «راز داوینچی» در حقیقت تکرار تبلیغات نهادینه شده صهیونیست هاست. به این معنا که اسرائیل مسلح به سلاح های اتمی و اهرم های قدرت، همیشه مراقب به اصطلاح ظهور فاشیسم است و این مبنا را در تمامی ادبیات صهیونیستی به کار می برند که اگر اسرائیل نباشد، جهان بلافاصله زیر سیطرة فاشیست ها قرار خواهد گرفت. در رمان «راز داوینچی» افسران رده های مختلف پلیس فرانسه، اینترپل، افراد فرودگاه های پاریس و لندن، رییس بانک امانات زوریخ، کلیسا و واتیکان در تمامی سطوح آن متهم به همکاری با دیوانه ای چون سیلاس و رئیس او آرینگاروسا هستند. آخرین وصیت اسقف، گرفتن انتقام است. تیبینگ هم به عنوان انگلیسی خبیث بر علیه یهودیان تا انتها با چهره ای کریه می ماند. و در نهایت این پرفسور آمریکایی است که کلاف ناگشودنی خیانت و تبانی را باز می گشاید و به اصطلاح «پرنسس» را به خاندانش تحویل داده نسل منقرض شده مسیح را نجات می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید