تاثیر رومیزی در دکوراسیون داخلی

در این نوشته از آرتیها به معرفی انواع رومیزی و ویژگی های آن ها می پردازیم. تا انتها با ما همراه باشید. برای داشتن خانه ای زیبا باید به جزئیات نیز دقت کنید؛ جزئیاتی مانند رومیزی. شاید تاکنون به تاثیر رومیزی در زیبایی خانه دقت نکرده باشید، اما توجه به همین جزئیات کوچک است که در انتها سبب ایجاد خانه ای زیبا می شود. هر میزی که در خانه دارید از میز جلو مبلی و عسلی تا میز غذاخوری و کنسول نیاز به تزئین دارند. به منظور انتخاب المانی شکیل و هوشمندانه برای این المان ها می توانید به سراغ رومیزی های زیبا و جذاب بروید. شاید رومیزی کوچک ترین و پیش افتاده ترین انتخاب برای شما باشد. اما انتخاب صحیح آن می تواند تاثیر مثبتی در زیبایی دکوراسیون منزل شما داشته باشد.

رومیزی تنها یک عنصر تزیینی نیست، بلکه به عنوان عنصری کاربردی به کار می­رود که نقش محافظت از میز در برابر آسیب، خراش و لکه دار شدن را دارد. استفاده از رومیزی در دکوراسیون منزل، گزینه ی مناسبی برای افزودن رنگ و طرح به محیط منزل می ­باشد.

انواع رومیزی :

۱-رومیزی ترمه: اگر فردی هستید که به طراحی های سنتی علاقه دارید، احتمالا رو میزی های ترمه را می پسندید. رو میزی های ترمه یکی از بهترین گزینه ها برای تکمیل چیدمان منازل ایرانی به سبک سنتی می باشند. اگر در دکوراسیون خانه خود از فرش های ایرانی و لوازم و المان های سنتی استفاده کرده اید، می توانید رومیزی های ترمه که دارای طرح های بته جقه می باشند را مورد استفاده قرار دهید.

۲-رومیزی تور: رومیزی هایی که از جنس تور می باشند معمولا دارای طرح های زیبا و بسیار ظریفی می باشند و جلوه منحصربفردی به میز شما می بخشند. رو میزی های تور معمولا در خانه هایی به سبک کلاسیک استفاده می شود. این رومیزی ها معمولا دارای زمینه شیری یا سفید رنگ می باشند و بر روی هر رنگ و مدل میزی می توانند جلوه زیبایی داشته باشند. از این رومیزی های توری معمولا بر روی میزهایی با پایه های بلند استفاده می شود تا لبه های تزئینی رو میزی آویزان باشد و خودنمایی کند.

۳-رومیزی کتانی: مدل های کتانی رومیزی از جمله پرطرفدارترین انواع رومیزی محسوب می شوند که دارای ظاهری ساده و شیک بوده و با هر سبک و سیاقی در دکوراسیون داخلی مطابقت و هماهنگی دارند. این رو میزی ها عموما بدون طرح هستند و یا این که در آن ها گل دوزی ها و نقوش ریز و ظریفی به کاررفته است.

۴-رو میزی گل دار: طرح های گل دار از گذشته تاکنون همواره مورد توجه افراد قرار داشته اند. این رومیزی ها قدیمی نمی شوند و طرح های آن ها از مد نمی افتد. از رو میزی های گل دار می توان بر روی میز آشپزخانه، میز نهارخوری و یا بالکن استفاده نمود. رومیزی های گلدار در انواع گل های رنگی ریز و درشت در بازار موجود می باشند و دارای طرح های بسیار شاد و سرزنده ای هستند. بهتر است در انتخاب رو میزی های گل دار به المان های اطراف آن مانند گلدان، مبلمان و … نیز توجه کنید و طرحی را بکار بردی که دیگر وسایل خانه هماهنگی داشته باشد. به طور مثال اگر اطراف میز شما شلوغ و پر از بافت های گوناگون است، بهتر است از رو میزی با گل های کم و درشت استفاده نمایید و اگر دکوراسیون اطراف میز شما ساده بود، بهتر است از طرح های گل دار ریز و شلوغ استفاده کنید؛ این گونه نوعی بافت نیز به فضا اضافه کرده اید.

۵-رومیزی مخمل: مخمل از دیگر انواع پارچه می باشد که می توان در ساخت رومیزی از آن استفاده نمود. پارچه مخمل سبب زیبا و شکیل شدن میز شما می شود و ظاهری رسمی به آن می بخشد. از این رومیزی ها بهتر است بر روی میز جلومبلی و عسلی استفاده نمایید که به پذیرایی از مهمانان تعلق دارد. رومیزی های مخملی در انواع ساده و نقش دار وجود دارند و می توانید مطابق با میل خود، نمونه ای مناسب از آن را انتخاب نمایید. رو میزی های طرح دار مخمل در کنار سبک کلاسیک و سبک های تلفیقی جلوه زیبایی را به نمایش می گذارند اما انواع ساده تر آن را می توان با سبک های مدرن و امروزی نیز تطبیق داد.

۶-رومیزی نخی: رومیزی های نخی در تنوع بی نظیری از طرح و رنگ در بازار موجود می باشند و انتخابی آسان را پیش روی شما قرار می دهند. در صورتی که از قلاب بافی سررشته ای دارید، می توانید بر روی این رو میزی های نخی را با اشکال و طرح های زیبا قلاب دوزی کنید. رومیزی های نخی نگهداری و مراقبت آسانی دارند. برای تمیزکاری می توانید به راحتی آن ها را درون لباسشویی قرار دهید و درجه شستشو را بر روی شستشوی نرمال تنظیم کنید تا آسیبی به بافت پارچه وارد نشود.

۷-رومیزی فانتزی: رومیزی های فانتزی دارای اشکال خاص و زیبایی می باشند و طرح های فانتزی گوناگونی دارند. این رو میزی ها معمولا برای میز نهارخوری، میز عسلی و جلومبلی و میزهای اتاق کودکان و دخترها و پسرهای جوان مناسب می باشد. این رومیزی ها همچنین مناسب دکوراسیون مدرن نیز می باشند و می توانند جلوه خوشایندی در محیط ایجاد کنند.

نکات بسیار مهم انتخاب رومیزی :

*برای انتخاب رنگ، تناسب رنگی را در نظر بگیرید. دقت داشته باشید هماهنگی و هارمونی بین رنگ رومیزی و سایر اجزای دکوراسیون ایجاد شود. برگزیدن اسباب و اثاثیه ی کاملاً همسان که در همگی آن ها از رنگ­ هایی با زمینه ­ای یکسان استفاده شده باشد، محیط را یکنواخت جلوه می ­دهد. بنابراین می­توانید با استفاده از رنگی متضاد برای رومیزی، محیط را از یکنواختی دربیاورید. برای انتخاب رنگ رومیزی می توانید از رنگ اجرائی مانند پرده ها، کوسن ها، رنگ مبلمان، رنگ زمینه ی فرش و یا رنگ اکسسوری های غالب در فضا مانند ظروف خاص و دکوری کمک بگیرید.

*استفاده از طرح های ساده و مینیمال از مطمئن ترین گزینه ها برای طرح رومیزی است. زیرا ضمن اینکه فضایی دلپذیر به وجود می آورند، ظاهری مدرن و آراسته دارند. طرح و نقش رومیزی خود را با دکوراسیون فضایتان هماهنگ کنید تا حس یکپارچگی و وحدت فضایی محیط بر هم نخورد. اگر دکوراسیون کلاسیک دارید از طرح های کلاسیک برای انتخاب رومیزی استفاده کنید. اگر خانه ای مدرن دارید رومیزی با طرح ساده و مینیمال خریداری نمایید. به صورت کلی سعی کنید در فضاهای کوچک، رومیزی هایی ساده با طرح های ریز تر استفاده کنید. اما اگر فضای بزرگتری در اختیار دارید، استفاده از رومیزی هایی با طرح های پیچیده تر و یا درشت تر می توان پیشنهاد کرد.

*ابعاد رومیزی با توجه به ابعاد و شکل میز تعیین می شود. برای میز گرد، بیضی، مربع و مستطیل می توانید از رومیزی هایی به همین شکل استفاده نمایید. از سوی دیگر توجه داشته باشید بین ۲۰ تا ۲۵ سانتی ­متر رومیزی از اطراف میزتان آویزان باشد تا فضایی جذاب تر ایجاد گردد.

*کیفیت، جنس پارچه و دوام آن بسیار اهمیت دارد. ضد لک بودن و قابلیت شست و شوی آسان پارچه برای انتخاب رومیزیِ مناسب، اهمیت بالایی دارد. بهتر است بعد از شست و شو حتماً رومیزی را اتو کنید، این کار موجب نظم بیشتر فضا می شود.

*به هنگام انتخاب رومیزی توجه کنید برای میزهایی با استفاده ی مکرر، رومیزی هایی با دوام بالاتر و شست و شوی آسان انتخاب کنید. اما برای میزهایی که رومیزی بیشتر جنبه ی دکوری دارد، می توانید به سراغ رومیزی هایی با جنس لطیف تر و مجلسی تر بروید.

در پایان

آن چه که در این نوشته از آرتیها به آن پرداختیم، ارائه نکاتی در خصوص انواع رومیزی مورد استفاده در دکوراسیون داخلی خانه می باشد. همانطور که گفتیم رو میزی ها عناصری جزئی می باشند اما توجه به آن ها می تواند در زیبایی محیط خانه تاثیر بگذارد. امیدواریم با مطالعه این نوشته با انواع مدل های رومیزی و جنس های آن ها آشنا شده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید