آشپزخانه، قلمرو فرماندهی خانم ها ست. این خانم ها هستند که باید در مورد دکوراسیون داخلی و چیدمان آن تصمیم گیری کنند. اگر از خانم ها سوال شود که چه آشپزخانه ایی را دوست دارید؟ اکثر خانم ها آشپزخانه های بزرگ را نام می برند پس با آرتیها همراه باشید تا در مورد جزئیات این موارد بیشتر آشنا شویم.
امروزه با ساخت و سازهای جدید و متصل بودن آشپزخانه به سایر اتاق ها دکوراسیون آشپزخانه نقش مهمی را در زیباسازی خانه ایفا میکند. به همین جهت چیدمان دکوراسیون آشپزخانه از اهمیت زیادی برخوردار است. وسایلی مثل یخچال، اجاق گاز، قابلمه ها، ظروف مختلف و … باید در جای مناسب قرار گیرند. برای خانههای کوچک، طراحی درست و استفاده بهینه از فضاهای آشپزخانه موجب میشود تا آشپزخانه شلوغ و بهم ریخته به نظر نرسد. در این نوع خانه ها برای بزرگ جلوه دادن محیط معمولاً جلوی آشپزخانه را باز میگذارند.
مدرنیته و سنت دو سبکی هستند که امروزه در طراحی داخلی منزل یکدیگر را به چالش می کشانند و هر کدام از این سبک دیزاین ها دارای زیبایی قابل توجهی می باشند که توجه هر فردی را به سمت خود جلب می کنند. در دنیای امروز، دکوراسیون اکثر خانهها با سبک مدرن طراحی میشود. بنابراین برای داشتن یک آشپزخانه سنتی ایرانی باید کاملا به تمامی اصول اولیه دکوراسیون آشپزخانه ایرانی تسلط داشته باشید.
سبک معماری ایرانی سرشار از رنگ و طرح است. اما این اصول در گذشته به آشپزخانهای با سبک ایرانی راه پیدا نکرده بود. به همین دلیل اکثر مطبخها نمور، تاریک و دود گرفته بودند. اما امروزه با یکی شدن فضای آشپزخانه و سایر بخشهای منزل دیگر خبری از آن مطبخهای تاریک نیست. در حال حاضر به خوبی میتوان مصداق سبک معماری و طراحی ایرانی را در آشپزخانههای سنتی نظاره کرد. این روزها طراحی آشپزخانههای ایرانی سرشار از رنگ، نور و انرژی هستند که منشا آن را باید سبک طراحی سنتی ایرانی دانست.

منظور از آشپزخانه سنتی، طراحی آشپزخانه به سبک سنتی است. آشپزخانههای سنتی تنها از نظر معماری، ظاهری سنتی دارند، ولی از نظر امکانات و قابلیتها، تفاوتی با آشپزخانه مدرن نداشته و دارای جدیدترین امکانات می باشند. درواقع میتوان گفت آشپزخانهی سنتی، اگر چه امکانات جدید و منطبق بر اصول مهندسی دارد، اما وجهی دیداری آن به سبک مدرن نیست!
آشپزخانه سنتی، میتواند به سبکهای آشپزخانه سنتی ایرانی، آشپزخانه سنتی رومی، آشپزخانه سنتی اروپایی و … طراحی و اجرا شود.
اصلیترین و مهمترین بخش در دکوراسیون آشپزخانه، کابینتهای آشپزخانه است. باتوجه به اهمیت بالای کابینت در تعیین سبک دکوراسیون آشپزخانه، برای طراحی یک آشپزخانهی سنتی نمیتوان از کابینتهای مدرن استفاده نمود. بنابراین در آشپزخانههایی با طراحی سنتی، از کابینتهایی با سبک سنتی مانند کابینت روستایی، کابینت کلاسیک، کابینت نئوکلاسیک، کابینت روستیک، کابینت چوبی با طرحهای منبت و مشبک، کابینتهای چوبی ساده و مواردی ازین دست استفاده میشود.
تفاوت سبک آشپزخانه مدرن و آشپزخانه سنتی
چوب طبیعی عنصر اصلی آشپزخانه های سنتی می باشد، در طراحی آشپزخانه های سنتی ازکابینت آشپزخانه رفته تا میز نهارخوری، صندلیها، تزیینات و وسایل دیگر سعی می شود از چوب استفاده شود زیرا حس قدیمی بودن را بیشتر به آشپزخانه القاء میکند، حتی رنگ آشپزخانه هم از رنگهای لایت و آرام، مانند کرم یا خاکستری جلوه سنتی بیشتر خود را نشان خواهد داد. از دیگر ویژگی های یک آشپزخانه سنتی استفاده از سنگ می باشد، معمولا از انواع سنگها در آشپزخانه سنتی در کاشی و سرامیک معمولی و از سنگ مرمر جهت نمای بهتر درکانتر کابینت آشپزخانه و جزیره آشپزخانه استفاده می شود،استفاده از سنگ غالبا فضای آشپزخانه را کلاسیک وکاملا سنتی نمایش خواهد داد همچنین در نظر داشته باشید که بعضی از وسایل آشپزخانه مانند یخچال ساید، ماشین لباسشویی یا مایکروفر، بیانگر فضای مدرن می باشند، به همین دلیل بهتر است از این وسایل در آشپزخانه سنتی استفاده نشود، همچنین طرحهای سنتی مثلا طرح گل و بته، یا طرح گل سرخی و یا اجزای منبت ، در آشپزخانه سنتی زیاد به چشم می خورد، برشها و خطوط آشپزخانه سنتی بصورت منحنی و طاق طراحی می شود، اگر سبک مورد علاقه شما یک سبک مدرن و امروزی می باشد ولی وسایل و مبلمان خانه را از طرحهای مدرن انتخاب کرده اید، کمی کار شما سخت تر می شود زیرا اگر بخواهید سبک آشپزخانه سنتی را انتخاب کنید باید تمامی وسایل مدرنیته خود را تغییر دهید، هر چند امروزه در خیلی از منازل مشاهده شده که انتخاب وسایل بین حالت مدرن و سنتی مشترک می باشد مثلا یک مبل کاملا مدرن در کنار فرش دستبافت با طرح سنتی و همچنین بسیاری المانهای سنتی و مدرن هم دیده میشود، مهمترین نکته در انتخاب سبک این است که شما باید با دقت تمام و با توجه به روحیات، خلقیات و سلیقه و گرایشی که به وسایل و تمهای مدرن یا کلاسیک دارید، انتخاب مناسب را انجام دهید تا نیازی به دوبارهکاری و تغییر فضای آشپزخانه در مدت زمان کوتاه نداشته باشید.

مهمترین ویژگی آشپزخانه سنتی :
۱٫ اجرای جزئیات و پارامترهای معماری سنتی
۲٫ استفاده از طرحهای سنتی کابینت آشپزخانه
۳٫ متریال آشپزخانه سنتی از جنسهای با اصالت مانند چوب طبیعی می باشد
۴٫ استفاده از رنگ های سنگین و آرام، مانند خاکستری یا رنگ چوب
۵٫ کانترآشپزخانه سنتی سنگ یا مرمر می باشد
۶٫ لوستر از چراغهای تزئینی و اشرافی
۷٫ استفاده از لوازم چوبی و حصیری، سبد سیبزمینی و پیاز حصیری

مهمترین ویژگی آشپزخانه مدرن:
۱_ طراحی کابینت آشپزخانه ساده، شیک، جذاب
۲_ به نمایش گذاشتن لوازم برقی و غیر برقی بسیار مدرن
۳_ تاکید بر خطوط صاف، خصوصا خطهای افقی
۴_ استفاده از لوستر یا چراغ آویزهای خاص ساده
۵_ استفاده زیاد از رنگهای براق به جای رنگهای مات
در مجموع می توان گفت آشپزخانه سنتی و آشپزخانه مدرن هیچ مزیتی نسبت به یکدیگر ندارند بلکه نسبت به سلیقه شما هرکدام به تنهایی می تواند برای آشپزخانه تان بهترین انتخاب باشد.