حقایق باورنکردنی از Game of Thrones

ما قصد داریم در آرتیها همه چیز در مورد گیم اف ترونز را با شما در میان بگذاریم. سریال بازی تاج و تخت که تقریبا سه سال است از پایان آن می‌گذرد، جز بزرگ‌ترین پروژه‌های سریالی جهان و یکی از سریال‌های پربیننده تاریخ محسوب می‌شد. سریال Game of Thrones (بازی تاج و تخت) سریالی در ژانر درام و فانتزی است که بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ پخش می‌شد. سازندگان این سریال دیوید بنیاف (David Benioff) و دی. بی. وایس (D. B. Weiss) هستند. این سریال اقتباسی از رمان نغمه آتش و یخ نوشته جورج آر. آر مارتین (George R. R. Martin) است. سریال گیم آو ترونز رکورددار تعداد بیننده در شبکه HBO است و در کشورهای مختلف طرفداران بسیاری دارد. این سریال در زمان پخش موفق شد ۷۳۸ نامزدی و ۲۶۹ برد در جشنواره‌های مختلف را به نام خود کند. منتقدین نیز در نقد سریال گیم آف ترونز نظرات بسیاری داشته و اکثرا از آن استقبال کرده‌اند. سریال بازی تاج و تخت در مجموع ۷۳ قسمت دارد و در ۸ فصل منتشر شد که در لیست بهترین سریال های خارجی دنیا قرار دارد. اکنون که پخش این مجموعه به اتمام رسیده است، قصد داریم شما را با برخی رازهای سریال بازی تاج و تخت آشنا کنیم. این سریال طولانی و پرحاشیه واکنش‌های بسیاری را برانگیخت، از وجود گاف‌های عجیب در برخی پلان‌ها تا ضعف شدید نویسندگان در پیش‌برد داستان سریال گیم اف ترونز در فصل هشتم. در این مطلب ما صرفا به بررسی فکت های سریال گات می‌پردازیم و اگر دوست دارید.

۱- حقایق سریال سریال گات را با حقیقت جالبی در مورد نویسنده رمان نغمه آتش و یخ آغاز می‌کنیم. در نسخه اورجینال و پخش نشده اپیزود پایلوت سریال، جورج مارتین (George Martin)، خالق کتاب و سریال، حضور کوتاهی داشته است که نقش نجیب‌زاده پنتوسی را ایفا کرده بود. متأسفانه این سکانس در نسخه نهایی پایلوت حذف شد که به طور قابل‌توجهی با نسخه اورجینال تفاوت داشت. او دیگر هرگز در این مجموعه شبکه اچ بی او (HBO) حضور نیافت. قابل ذکر است که او حضور کوتاهی در یک فیلم کوتاه داشت که پارودی (نقض و تقلید طنزگونه) سریال Game of Thrones بود و در این فیلم کوتاه مضحک، او صراحتاً سبک نوشتاری و کند نویسی‌اش را مورد انتقاد قرار می‌دهد.

۲- از دیگر رازهای سریال بازی تاج و تخت تعداد کشته شدگان آن است. یک کلیپ در یوتیوب توسط طرفداران Game of Thrones (بازی تاج و تخت) ساخته شده بود که در این کلیپ، اشاره کرده بود که حدود ۱۵۰ هزار نفر در طول هفت فصل اول، کشته‌شده‌اند. آمار این میزان رقم بر اساس تعداد کشته شدگان در نبردها و مرگ شخصیت‌های فرعی و اصلی در طول خط داستانی سریال گرفته شده است. جالب است بدانید که سکانس‌های مربوط به جنگ Battle of Blackwater Bay و Battle of Wall و Hardhome، بیشترین کشته را داشته‌اند. همچنین آمار نشان می‌دهد فقط در فصل هشتم سریال حدود ۳۵۲۳ نفر کشته شده‌اند.

۳- یکی دیگر از حقایق سریال گیم آو ترونز انتخاب بازیگر برای نقش استارک است. جای تعجب نیست اما از خیلی از بازیگرانی که برای ایفای نقش‌های استارک تست بازیگری دادند، خواسته می‌شد تا مثل شان بین (Sean Bean)، بازیگر نقش ند استارک، صحبت کنند. طبق یکی از مصاحبه‌ها، زمانی که سازندگان سریال از شان بین پرسیدند که آیا او می‌تواند با یک لهجه دیگر صحبت کند، بین صراحتاً جواب «نه» داد. کیت هرینگتون (Kit Herington)، بازیگر نقش جان اسنو، در واقع یکی از بازیگرانی بود که توسط شان بین تعلیم دیده بود که مثل وی صحبت کند. جالب است بدانید که از هیچ کدام از بازیگران زنی که نقش اعضای خانواده استارک را بازی می‌کردند، خواسته نشده بود تا لهجه‌ی شان بین را تقلید کنند.

۴- یکی از رازهای سریال بازی تاج و تخت که نمی‌توان به قطع گفت ترسناک است یا عجیب، بازی کردن با سر قطع شده ند استارک است. در طی فیلم‌برداری قسمت پایانی فصل نخست، شان بین و سایر بازیگران با سر ند استارک فوتبال بازی کردند. در طی بحثی در شبکه اجتماعی Reddit بین طرفداران و شان بین پس از پخش اپیزود پایانی فصل نخست، بین اعتراف کرد که بازیگران با سر قطع شده استارک کمی تفریح کردند. وقتی از وی پرسیده شد که آیا برایتان عجیب نبود که سر قطع‌شده‌تان را در صحنه می‌دیدید؟ او در جواب گفت: «آره. یه مقداری عجیب و ترسناک بود. باهاش مثل توپ فوتبال بازی کردیم.»

۵- امیلیا کلارک (Emilia Clark)، بازیگر نقش «دنریس» (Daenerys)، شخصیتی پرطرفدار و محبوب است و بسیاری از طرفداران منتظر بودند که در نهایت او در آیرن ترون بنشیند. یکی از حقایق سریال بازی تاج و تخت که احتمالا نمیدانید این است که کلارک اصلاً در قسمت پایلوت اوریجنال سریال حضور نداشت. بازیگران نقش‌های دنریس و «کتلین استارک» (Catelyn Stark) در پایلوت اولیه احتمالا به دلیل بازی ضعیف و عدم مطابقت باشخصیتشان، کنار گذاشته شدند و سپس امیلیا کلارک و میشل فیرلی (Michele Fairley) جایگزین آن‌ها شدند.  تصور دنریس با بازی شخص دیگری قطعا برای شما هم دشوار است.

۶- در طول فیلم‌برداری فصل ششم سریال گیم آو ترونز، کیت هرینگتون مجبور بود که هر موقع که پهپادها از بالای سرش عبور می‌کردند، زیر چترهایی پنهان شود تا از نشان دادن زنده شدنش در سریال جلوگیری کند. به نظر می‌رسد که او استاد گمراه کردن است زیرا طی مصاحبه‌ای مشخص شد که سازندگان بیش از ۱۵ ساعت سکانس‌های فیک و تقلبی برای فصل هفتم از هرینگتون فیلم‌برداری کرده‌اند تا از خطر  اسپویل شدن داستان جلوگیری کنند.

۷- مرگ «مرین ترانت» (Meryn Trant) هزینه گزافی را دست سازندگان سریال گذاشته است. در اپیزود پایانی فصل ۵ آریا استارک چشمان ترنت را از حدقه بیرون می‌کشد، دیوید بینوف (David Beinhoff) در یک مصاحبه‌ای بیان کرد که آریا واقعاً نمی‌توانست چشمان ترنت را از کاسه بیرون بکشد، بنابراین از گران قیمت‌ترین امکانات جلوه‌های ویژه و گریم بسیار حرفه‌ای برای فیلم‌برداری این سکانس استفاده شد. مطمئنا منتقدین در نقد سریال گیم آف ترونز به استفاده عالی از جلوه‌های ویژه نیز توجه کرده‌اند.

۸- در حقایق سریال گیم آو ترونز به یکی از منفورترین شخصیت‌های سریال می‌رسیم. جک گلیسون (Jack Glesson)، بازیگر نقش «جافری براتیون» (Joffery Baratheon) که به عنوان یکی از منفورترین شخصیت‌های تاریخ تلویزیون شناخته می‌شود، پس از مرگش در آغاز فصل چهارم، از دنیای بازیگری خداحافظی کرد و به آکادمی هنر پیوست. با اینکه جافری شخصیتی به شدت منفور از سوی طرفداران این مجموعه شناخته شده، اما گلیسون به خاطر هنرنمایی‌اش، مورد توجه قرار گرفت و منتقدین نیز هنگام نقد سریال گیم اف ترونز بازی او را تحسین کرده‌اند.

۹- اسم واقعی «هودور» (Hodor) درواقع از «والدر» (Walder) به «ویلس» (Wills) از کتاب به سریال گیم آو ترونز تغییر یافته بود. احتمالاً این کار برای این بود که مخاطب دچار سردرگمی با شخصیت «فری» (Frey) نشود. از دیگر حقایق سریال گیم آو ترونز این است که نام برخی از شخصیت‌ها در سریال تغییر کرده‌اند. نام اصلی یارا گری جوی در کتاب، «آشا» (Asha) است و «ری» (Ray) که Hound را احیا می‌کند، در کتاب به‌عنوان The Elder Brother شناخته می‌شود.

۱۰- از رازهای سریال بازی تاج و تخت باید به انتخاب نقش آریا استارک اشاره کنیم. ظاهرا از بین ۳۰۰ بازیگر جوانی که تست این نقش را داده بودند، کسی برای نقش آریا پیدا نشده بود. عوامل سریال در لابی هتلی که اصلا اینترنت قوی ای نداشت فقط بخاطر چهره کوچک و کم سن میسی ویلیامز ویدیوی او را دانلود کردند و سپس این بازیگر برای نقش انتخاب شد.

۱۱- از دیگر حقایق سریال گیم آو ترونز، سختی های امیلیا کلارک برای نقش دنریس تارگرین بود. امیلیا پیش از این سریال تجربه چنین صحنه هایی را نداشته و سریال بازی تاج و تخت به کلی آینده شغلی او را تغییر داده است. او اعتراف می‌کرد که روزهای اول از اسب می‌افتد و باعث خنده افراد حاضر در صحنه می‌شود یا قبل از فیلم‌برداری صحنه های معروف گریه می‌کرد. بدل امیلیا کلارک در گیم اف ترونز نیز نمی‌توانست کمک چندانی به او بکند، زیرا صحنه ها باید با خود بازیگر اجرا می‌شدند.

۱۲- یکی از رازهای سریال بازی تاج و تخت این است که پرواز اژدهایی به آن بزرگی دروغ است. باتوجه به تحقیقات دانشمندان بزرگ ترین پرنده حدودا ۶۸ کیلوگرم است و وزن دایناسورهای پرنده هم حدودا به ۲۵۰ کیلوگرم می‌رسید. اژدهایان دنریس وزن بسیار بیشتری نسبت به حقایق علمی دارند.

۱۳- یکی از دیگر حقایق سریال گیم آو ترونز وجود نژادهای مختلف در این سریال است. این نژادها شامل: نخستین انسان ها، اندال ها، آیرن بورن ها، والرین ها، شمالی ها، مردان مرداب، دوتراکی ها، وحشی ها، قبیله ویل و بسیاری از قبایل و نژادهای دیگر هستند.

اگرچه بسیاری از سریال‌های معروف با پایان های نه چندان خوشایند روبه‌رو شده اند اما یکی از حقایق سریال گیم آو ترونز این است که این سریال برای بسیاری از  طرفداران بدترین پایان ممکن را داشت. قسمت آخر سریال بازی تاج و تخت با کسب نمره ۴ در شمار یکی از بدترین پایان بندی ها قرار گرفت. سریال گیم آو ترونز کارگردانان بسیاری دارد. برخی از آنان عبارتند از: تیم ون پاتن، برایان کیرک، دیوید ناتر، آلن تیلور، میگل سپاچنیک و … کارگردانی قسمت آخر سریال برعهده سازندگان آن، یعنی دیوید بنیاف و دی. بی. وایس بوده است.

این سریال یکی از بهترین سریال‌های تاریخ است که همچنان طرفداران بسیاری دارد. حقایق، شخصیت‌ها، بازیگران، گاف‌ها و تئوری های گیم اف ترونز همچنان از عبارات پر جستجو در اینترنت هستند.

دیدگاهتان را بنویسید