دکوراسیون داخلی به سبک هندی

اگر به دنبال سبکی جذاب و خاص برای دکوراسیون منزل خود هستید تا انتهای این مقاله همراه آرتیها باشید تا با سبک طراحی هندی بیشتر آشنا شوید. یکی از متنوع ترین سبک های دکوراسیون داخلی، سبک هندی می باشد که مانند سایر سبک های کشور های مختلف برگرفته از فرهنگ, هنر و معماری کشور هندوستان است و به دلیل اختلاف فرهنگی، هنری، دینی و تاریخی در این کشور به سبکی متفاوت با ویژگی های منحصر به فرد تبدیل شده است. همانطور که میدانید رنگ، عنصر شاخص و کلیدی در فرهنگ و آیین هندو است که در زندگی روزمره از پوشش ظاهری و حتی در دکوراسیون داخلی جایگاه ویژه ای دارد.

فضای داخلی به سبک هندی با ویژگی های منحصر به فرد خود جنبه معنوی زندگی را منعکس می کند. این سبک از طراحی داخلی ، عجیب، پیچیده و پر از وسایل سنتی و وسوسه انگیز است که تعادل و تقارن را با استفاده ازرنگ های گرم و تند و از طریق مبلمان و منسوجات دست ساز و سایر وسایل تزئینی متناسب با این سبک مانند پاراوان های چوبی، تابلوهای منبت کاری ، آینه و قاب عکس های رنگی در فضا ایجاد میکنند. با توجه به علایق مردم هند به شلوغی و نقش های تو در تو امروزه چیدمان شلوغ و پر زرق و برق که همگی از المان های جداناپذیر سبک هندی تبدیل شده است و در این سبک از  اهمیت بسیار زیادی برخوردار است به همین دلیل در سایر وسایل مورد استفاده قرار می گیرند.

همچنین مبلمان ، میز و لوازم دکوراتیو در دکوراسیون هندی با خطوط کرو و منحنی ساخته و به کار گرفته می شوند. یکی از شاخص های سبک هندی استفاده از رنگ های غنی, تیره و پویا در برابر پس زمینه های روشن است که پالت رنگی سبک هندی را به وجود می آورند. در این سبک اغلب از رنگ های نارنجی, قرمز, سبز تیره و آبی لاجوردی استفاده می شود که از پر کاربردترین رنگ ها میتوان به رنگ قرمز در معماری هندی اشاره کرد. در طراحی داخلی به سبک هندی معمولا از رنگ های قرمز، زرد و آجری برای دیوار و برای کف از قهوه‌ای تیره و نارنجی سوخته نیز استفاده می شود و از سایر رنگ ها مانند صورتی و زرد یا آبی و سبز برای صندلی ها یا روبالشی ها استفاده می شوند. در این سبک باید رنگ های تند و پرجنب و جوش را انتخاب کنید و آن ها را با سایر رنگ ها ترکیب کنید. رنگ طلایی و نقره ای نیز برای تکمیل این سبک از دکوراسیون مناسب می باشند و با استفاده از این رنگ ها می توانید فضا را تیره و روشن نموده و تندی سایر رنگ ها را متعادل سازید.یکی از مصالح پر استفاده در سبک هندی چوب می باشد به همین دلیل در طراحی داخلی به سبک هندی بیشتر از مبلمان و وسایل چوبی استفاده می شود. مبلمان های سبک هندی به صورت دست‌ساز و منبت‌کاری شده از جنس چوب درخت آبنوس، درخت تیک (ساج) و چوب درخت بلسان تهیه می شوند. برای این مبلمان ها میتوانید از کوسن‌هایی با رنگ‌های شاد و گرم استفاده کنید تا فضایی گرم و صمیمی را در منزل شما ایجاد شود. با توجه به اهمیت چوب در سبک هندی میتوانید از وسایل چوبی متنوع در دکوراسیون منزل خود استفاده کنید. یکی از ، استفاده از صفحه‌های چوبی که به زیبای حکاکی شده اند از ویژگی‌های مشترک اکثر خانه‌های هندی می باشد که از آن ها برای جداسازی و تفکیک فضاهای مختلف و یا در اتاق خواب به عنوان تاج تخت استفاده می‌کنند.

پارچه‌ های ابریشمی دست بافت هندی در جهان به زیبایی شهرت دارند و در این سبک به روش‌های مختلفی استفاده می‌شوند. از این پارچه های زیبا در طراحی پرده‌ های بلند ، کوسن‌های رنگی ، رومبلی‌های و حتی در تاج تخت خواب ها نیز استفاده می شود با بهره گیری از پارچه های هندی برای زیبا سازی فضای خانه خود می توانید در بخش های مختلف دکوراسیون و وسایل منزل خود استفاده نمایید. استفاده از رنگ و بافت با پارچه‌هایی رنگی از جنس ابریشم و کتان هندی در کنار فرش های سنتی با طرح‌های مختلف به شما در ایجاد دکوراسیونی زیبا به سبک هندی کمک خواهد کرد. همانطور که در قسمت های قبل اشاره کردیم نقوش و الگوهای پیچیده نقشی مهم در سبک طراحی داخلی هندی دارند. اغلب این طرح و نقش ها  الهام گرفته از پرنده‌ ها ، گل ‌ها و حیوانات می باشند و هر یک دارای نمادی فرهنگی و دینی است که از این الگوها در پرده‌ های نقش ‌دار، جداول، منبت‌ کاری، پتوی چهل تکه و طرح موزاییک‌ استفاده می شود. 

در هندوستان به علت تنوع زیاد صنایع ‌دستی برای تزئین و دکوراسیون منزل طراحان از صنایع ‌دستی هندی استفاده میکنند. وسایلی مانند آینه ها, چراغ های نفتی و زیورآلات برنزی, مسی, برنجی و روکش شده با طلا بهترین عناصر دکوراتیو در دکوراسیون به سبک هندی در نظر گرفته شده اند که می توانید در این سبک استفاده کنید. همچنین به جای استفاده از گلدان های گل و آثار هنری مدرن میتوانید از مجسمه ها, پیکره ها و آویزهای دیواری که  نمادی از خدایان, شاهزادگان و اسطوره های هندوستان می باشند استفاده کنید. یکی دیگر از المان های تزئینی و سنتی دکوراسیون هندی، صندلی تابی است که این صندلی‌ها را در نشیمن خانه ها قرار می دهند. جنس این صندلی ها از چوب یا فلز بوده و به وسیله زنجیرهایی به سقف متصل می شوند. با تهیه یک صندلی تابی می توانید حال و هوای سبک هندی را به فضای خانه خود بدهید.

در معماری و دکوراسیون سبک هندی، رنگ آمیزی و توجه به رنگ ها اولین و مهم ترین مرحله است. زندگی مردمان هند به گونه ای است که مقوله رنگ با آن ها به نوعی عجین است. این ارتباط را می توان در مراسم ها و جشن های سالانه و ماهانه ای پیدا کرد که در هندوستان برگزار می شود. مراسم هایی که به صورت سنتی برگزار شده و در آن ها اغلب از رنگ های گیاهی برای تفریح مردم استفاده می شود. مراسم رنگ پاشی در هند هرسال در ابتدای فصل بهار به مدت دو روز انجام می شود و شرکت کنندگان در آن، رنگ ها را روی یکدیگر می ریزند و جشن می گیرند. از این رو باید فهمید که فلسفه اهمیت رنگ در هند، بسیار ریشه دار است و از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد.

اهمیت رنگ را می توان به وضوح در دکوراسیون منازل و مغازه های افراد ساکن شهرها دید. البته جای هیچگونه تعجبی نیست که مردمان هندی در دکوراسیون منازل خود از این رنگ ها استفاده کنند؛ چرا که در زندگی روزمره آن ها، رنگ ها به ویژه رنگ های گرم هستند که نقش مهمی ایفا می کنند. در دکوراسیون سبک هندی، طراحی دکوراسیون داخلی بر اساس کنتراست رنگ صورت می پذیرد و در آن حداقل سه رنگ متضاد، جلوه دار است. این رنگ ها معمولا از طیف رنگ های گرم می باشد.

آب و هوای هندوستان گرم و آفتابی است به همین دلیل کفپوش خانه ها باید از جنسی انتخاب شوند که خنکی را برای خانه به ارمغان بیاورند. سنگ گرانیت که مقاومت و دوام بالایی داشته و نیازمند مراقبت چندانی نمی باشد بهترین گزینه برای کفپوش خانه های هندی است. سنگ مرمر نیز بسیار خنک و جذاب است و مقاومت بالایی دارد اما سطح آن پس از مدتی کدر خواهد شد.

در این مقاله به معرفی سبک هندی در دکوراسیون داخلی پرداختیم و شما را با ویژگی های سبک هندی آشنا کردیم. شما می توانید با استفاده از عناصری از سبک هندی در دکوراسیون مدرن به یک سبک ترکیبی بسیار زیبا دست یابید و حس و حال خانه های هندی را در فضای منزل خود ایجاد کنید. امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید