دکوراسیون پذیرایی با چیدمان ساده

چرا دکوراسیون نشیمن و پذیرایی تا این اندازه حائز اهمیت است؟ در فرهنگ ما ایرانیان که اهمیت زیادی به مهمان می دهیم، پذیرایی از حساسیت بیشتری برخوردار است. تیم آرکسان در فعالیت‌های بازسازی و طراحی دکوراسیون داخلی خود همواره پذیرایی هر خانه را قلب آن خانه در نظر داشته است.

پذیرایی محلی است که اعضای خانواده را دور هم جمع می‌کند؛ به نظرتان هزینه کردن برای طراحی یک فضای دلنشین به معنای هزینه اضافه است؟! قطعا هزینه‌ای که برای طراحی دکوراسیون داخلی منزل خود پرداخت می‌کنید در قالب آرامش و راحتی سکونت در این خانه به شما باز خواهد گشت.

دکوراسیون پذیرایی و حال بزرگ , طراحی دکوراسیون داخلی پذیرایی و حال شیک و مدرن , طراحی زیباترین دکوراسیون پذیرایی ایرانی جدید ۲۰۲۱ : در مقالات دکوراسیون پذیرایی کوچک و نکات قابل توجه برای طراحی چنین فضایی صحبت کردیم . گفتیم که طراحی دکوراسیون به ابعاد اتاق بستگی دارد و طراحی یک فضای کوچک دشوار می باشد.

شاید تصور شما این باشد که تدارک و ترتیب یک دکور برای فضای بزرگ تر کار چندان دشواری نیست. این در حالی است که ؛ طراحی یک فضای بزرگ نیز به نوبه ی خود می تواند ، چالش برانگیز باشد. طراحی دکوراسیون با هر ابعادی نیاز به دقت و حساسیت بیشتری دارد. در این مقاله قصد داریم، در مورد دکوراسیون پذیرایی بزرگ صحبت کنیم. طرحینه در ادامه یکسری نکات و ایده هایی برای طراحی دکوراسیون بزرگ ارائه می دهد می توانید برای تکمیل طراحی دکوراسیون داخلی منزل خود از این ایده ها الهام بگیرید.

اتاق پذیرایی، یکی از مهم‌ترین فضاهای خانه‌های ایرانی است که معمولا برای پذیرایی از آن استفاده می‌شود. افراد خانه نیز در صورت نبود نشیمن خانوادگی، از اتاق پذیرایی برای دورهمی‌های خانوادگی استفاده می‌کنند. به دلیل اینکه مهمانان معمولا در اتاق پذیرایی زمان بیشتری را می‌گذارند، بنابراین در طراحی دکوراسیون پذیرایی باید دقت لازم را نمود تا طرح و رنگ زیبایی برای آن انتخاب شود. رنگ دیوار و کف، انتخاب دکوریجات، جنس و طرح مبلمان، نوع چیدمان اتاق پذیرایی و … تاثیر بسزایی در زیبایی پذیرایی و کل خانه خواهند داشت، بنابراین ما سعی نموده‌ایم در این مقاله شما را با انواع چیدمان و دکوراسیون پذیرایی آشنا کنیم.

بهترین طراحی دکوراسیون پذیرایی در کشور‌های مختلف

اصولا انسان موجودی اجتماعی است و تمایل زیادی به حضور در جمع هم‌نوعان خود دارد. از این رو رسم مهمانی رفتن و مهمانی دادن در میان تمام مردم دنیا به‌صورت مشترک وجود دارد. علاوه بر ایرانی‌ها که جشن‌ها و مراسم سنتی آن‌ها بهانه‌ای برای دورهمی و برگزاری مهمانی است، مردم بسیاری از کشور‌های دیگر نیز به طرق مختلف دور هم جمع شده و با دعوت دوستان و آشنایان به خانه‌های خود از آن‌ها پذیرایی می‌کنند.

اما این عادت در برخی کشور‌ها پرتکرارتر و با تعداد افراد بیشتری انجام می‌شود. به همین دلیل اصولا اندازه اتاق پذیرایی در کشور‌های مختلف به تعداد مهمان‌ها و تجملات مرسوم بین آن‌ها بستگی دارد.

گرچه رسم و رسومات مربوط به مهمانی در کشور‌های مختلف متفاوت است، اما در تمام کشور‌ها اجرای بهترین طراحی دکوراسیون پذیرایی از اهمیت خاصی برخوردار بوده و حساسیت زیادی در این مورد وجود دارد.

البته در مناطقی که اصولا دورهمی‌های کمتری داشته و تعداد مهمان‌ها محدود است، فضای کمتری برای این بخش از خانه در نظر گرفته می‌شود.

در خانه‌های سنتی و قدیمی که اتاق‌ها دورتادور حیاط را در بر می‌گرفتند، اصولا بزرگ‌ترین و بهترین اتاق را برای مهمان‌خانه یا همان اتاق پذیرایی اختصاص می‌دادند. 

در خانه‌های مدرن امروزی نیز اغلب درصد بالایی از مساحت کل بنا را به عنوان اتاق پذیرایی در نظر می‌گیرند و بهترین طراحی دکوراسیون پذیرایی را در آن اجرا می‌کنند. در نقشه‌های استاندارد این فضا در صورت امکان باید حدود ۲۰ تا ۳۵ متر باشد. البته این مقدار بسته به مساحت کل ساختمان می‌تواند متغیر باشد.

علاوه بر متراژ، فاکتور‌های دیگری مانند نورگیر بودن، دسترسی به آشپزخانه، هم‌جواری با دیوار‌های صلب، دوری از اتاق خواب‌ها و… نیز نباید از دید معمار‌ها و طراحان داخلی دور بماند.

بهترین طراحی دکوراسیون پذیرایی (نورپردازی طبیعی، مصنوعی، یا هر دو؟!)

این روز‌ها نورگیر بودن خانه‌ها یکی از چالش‌های اصلی سازندگان ساختمان‌های مسکونی است. اغلب افراد اهمیت زیادی به وجود نور طبیعی در خانه‌های خود می‌دهند. نور خورشید علاوه بر زیبا و بزرگ‌تر جلوه دادن خانه، تاثیر زیادی در سلامت روح و جسم افراد دارد. علاوه بر این نور طبیعی موجب از بین بردن رطوبت اضافی موجود در خانه و نابودی میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا شده و به نظافت و ضدعفونی خانه کمک می‌کند. این امر تاثیر بسزایی در سلامت عمومی افراد خانواده داشته و از ابتلاء آن‌ها به بیماری‌های مختلف پیشگیری می‌کند.

بنابراین برای دست‌یابی به بهترین طراحی دکوراسیون پذیرایی، بهتر است این بخش از خانه در قسمتی از بنا قرار گیرد که امکان تعبیه پنجره‌ای آفتاب‌گیر و بزرگ در یکی از دیوار‌های آن وجود داشته باشد. به این ترتیب علاوه بر بهره بردن از نور طبیعی، امکان استفاده از پرده‌های زیبا و شکیل در پذیرایی و تکمیل دیزاین این بخش از خانه مهیا می‌شود. 

در این بین استفاده از نور مصنوعی در فضای داخلی ساختمان‌ها امری اجتناب‌ناپذیر است. چراکه بسیاری از فعالیت‌های ما و خصوصا مهمانی‌ها در شب برگزار شده و به نور مناسب و کافی نیاز دارد.

در طراحی دکوراسیون اتاق پذیرایی خانه‌های ایرانی، معمولا چند ویژگی مشترک وجود دارد که از آن‌ها در طراحی داخلی خود استفاده می‌کنند. این ویژگی به شرح زیر هستند:

  • معمولا در خانه‌های ایرانی از رنگ‌های خنثی مانند سفید، کرم و بژ به عنوان رنگ اصلی برای رنگ دیوار پذیرایی به کار گرفته می‌شود. رنگ‌های قهوه ای، زیتونی، طلایی و یشمی نیز برای سایر لوازم مهم، مانند مبلمان، پرده پذیرایی و دکوریجات مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • یکی دیگر از ویژگی‌های مشترک دکوراسیون پذیرایی ایرانی، مبلمان سلطنتی مانند مبل فرانسوی است و به صورت مبل و کنسول‌های سلطنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ همچنین در دکوراسیون پذیرایی سفید و طلایی ، معمولا رنگ پایه‌های مبلمان‌های سلطنتی نیز قهوه‌ای و طلایی می‌باشد.
  •  چیدمان مبل در خانه‌های ایرانی معمولا متقارن و با نظم است، که حس رسمی بودن به فضای پذیرایی و مهمانان را خواهد داد.

اگر یک پذیرایی بزرگ دارید محدودیت های زیادی برای طراحی دکوراسیون ندارید. سبک مورد علاقه خود را به یک تیم دکوراسیون داخلی مجرب بگویید تا ایده شما را خلق کنند. انتخاب رنگ مناسب برای دیوارها، کاغذ دیواری ها یا استفاده از کمد و یا مبلمان در پذیرایی‌های بزرگ بسیار حائز اهمیت است. برای مثال رنگ دیوار یا طرح و نقش کاغذهای دیواری قرار است در متراژ بیشتری مورد استفاده قرار بگیرند به همین خاطر اگر با دیگر اجزای دکوراسیون داخلی هماهنگ نباشند این عدم ناهماهنگی بیشتر به چشم خواهد آمد.

پذیرایی و نشیمن منزلتان کوچک است؟ هرچند در طراحی دکوراسیون پذیرایی های کوچک با چالش‌ها و محدودیت‌هایی مواجه خواهیم شد؛ اما اگر این طراحی توسط تیمی کاربلد و حرفه‌ای صورت بگیرد می‌توان از حداقل فضا، حداکثر استفاده را کرد. در طراحی دکوراسیون پذیرایی های کوچک دست طراح چندان باز نیست به همین خاطر برای طراحی این نشیمن‌ها بیش از هر چیزی باید هوشمندی به خرج داد.

طراحی دکوراسیون پذیرایی و حال ایرانی

در همین ایامی که اغلب افراد به دنبال سبک های مدرن و کلاسیک در طراحی دکوراسیون پذیرایی‌ های خود هستند، کم نیستند تعداد افرادی که علاقه بسیاری به دکوراسیون پذیرایی ایرانی دارند. 

زمانی که صحبت از دکوراسیون ایرانی می‌شود معمولا یک دکوراسیون با سبک سنتیدر ذهنتان نقش می‌بندد.

 مبلمان سنتی یا حتی پشتی‌هایی که جای مبل را گرفته‌اند، فرش‌های دستبافت، استفاده از اکسسوری ها و تابلوهایی با نقش و نگارهای سنتی از مهم‌ترین المان‌های یک طراحی ایرانی هستند.
اگرچه در این سبک از طراحی دکوراسیون پذیرایی خبری از یک خانه مدرن یا کلاسیک نیست اما اگر چیدمان دکوراسیون و انتخاب اسباب و اثاثیه به درستی صورت گرفته باشد حس سرزندگی، روح و طراوتی که در این خانه در جریان است را نمی‌توان با دکوراسیون‌های بی روح امروزی مقایسه کرد.

دیدگاهتان را بنویسید