راستی آزمایی خود و تغییر زندگی با کتاب «خودت را به فنا نده» اثر جان گری بیشاپ

امروز در آرتیها به کتابی پرطرفدار که زندگی شما را دگرگون می کند می پردازیم. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که گاهی احساس ­کنید اگر به نقطه­­ٔ پایان زندگی‌تان برسید، دست‌تان خالی است و چیزی از سرگذشت‌تان را به‌خاطر ندارید. به تعبیر آقای جان بیشاپ، انگار زندگی­‌تان را به فنا داده­‌اید! به فنا رفتن زندگی اتفاقی است که می­‌توان گفت، ترس درونی مشترک تمام انسان­‌هاست. اگر شما­ هم دوست دارید خودتان را محک بزنید و ببینید زندگی­‌تان در چه راستایی قرار دارد، می­‌توانید با «کتاب خودت را به فنا نده» با ترجمه شبنم اسماعیلی سفری کوتاه را تجربه کنید؛ سفری که سِیری در دنیا­ی گذشته­ و چشم­‌انداز آینده شماست.

خلاصه ای از کتاب خودت را به فنا نده :

هیچ‌وقت با خودتان فکر کرده‌اید که شبیه یک همستر، روی یک چرخ، با عصبانیت و آشفتگی، مسیر زندگی‌ را دویده‌اید. اما همیشه در حال درجا زدن هستید؟ کتاب خودت را به فنا نده (Unfu*k Yourself) به شما کمک خواهد کرد تا از تمام تنش‌ها و اضطراب‌‌های خود خلاص شده و ساعت‌ها احساس آرامش کنید.

تمام مدتی که درگیر بگو مگو و قضاوت‌های درونی هستی، که البته هیچ‌وقت هم متوقف نخواهند شد، صدایی آرام زیر گوشت زمزمه می‌کند: «خیلی تنبل و خرفتی و اصلاً به‌ درد هیچ‌کاری نمی‌خوری.» تو حتی متوجه نیستی چقدر به این زمزمه اعتقاد داری یا چه‌اندازه تباهت می‌کند. تو فقط تمام روز کار می‌کنی تا بر استرس‌ها و فشارهای روحی‌ات چیره شوی، زندگی‌ات را نجات دهی و اگر نتوانی چرخ لعنتی زندگی را بچرخانی، تن به تسلیم می‌دهی و شاید هرگز به جایی که در زندگی می‌خواستی نرسی. شاید هیچ‌گاه به آن شادی، اندام ایدئال، شغل یا ارتباطی که آرزویش را داری نرسی. کتاب خودت را به فنا نده به کسانی اختصاص دارد که آن خودگویی‌های بی‌حاصل را تجربه کرده‌اند. جریان بی‌پایان شک و بهانه، زندگی روزمره را به گند می‌کشد.

گری جان بیشاپ (Gary John Bishop) در کتاب حاضر دست‌چینی از اظهار نظرهای شخصی دربارۀ اختیار داشتن، زندگی‌ بخشیدن، متعالی‌ بودن و جسارت داشتن جمع کرده‌ تا با عمل به آن‌ها، در زندگی‌ هر روز بهتر و بهتر شوید. همچنین صحبت‌ها و گفتارهایی از فلاسفه، شخصیت‌های مهم تاریخی و نکته‌هایی از یافته‌های علمی هم در این کتاب خواهید یافت که همۀ آن‌ها به نگرش پروبال بیشتری می‌دهند. درحالی‌ که همۀ این موارد خوب و عالی هستند، اما تنها راه مطالعه و تعامل با کتاب خودت را به فنا نده، این است که آن را در خود جستجو و گفته‌هایش را امتحان کنید. برای اندیشیدن، اندیشیدن به خود و تجربه کردن آن، وقت بگذارید. هیچ دانش و حکمتی بالاتر از دانشی که خود آن را تجربه کرده باشید نیست.

امید است این کتاب در درک قدرت و پیچیدگی خودگویی‌های ذهنی و نحوۀ استفاده از آن برای بهتر شدن در زندگی‌، کمکتان کند. در این بین، متوجه خواهید شد که تجربه‌های زندگی‌ از همین مکالمه‌ها و افکار روزانه‌ شکل گرفته است. کتاب خودت را به فنا نده ما را ملزم به تفکر خواهد کرد تا زبان و احساساتت را در حالتی هوشیارانه و با آگاهی به زندگی روزمره‌ مرتبط کنیم و زمانی‌ که ارتباط جادویی میان طرز حرف‌ زدن و چگونگی اندیشیدن را پیدا کردیم، تصویر کاملی از زندگی را بررسی خواهیم کرد که به ما عرضه کرده‌اند.

جملات برگزیده کتاب خودت را به فنا نده:

– شرایطْ مرد نمی‌سازد؛ فقط او را به خود باز می‌شناساند.
 تقدیر افراد مشتاق را هدایت می‌کند و اشخاص بی‌میل را دنبال خود می‌کشد.
 مرد عاقل برای چیزهایی که ندارد، عزا نمی‌گیرد، بلکه برای داشته‌هایش خشنود است.
– تأثیر نوع حرف‌ زدن‌ ما، فقط مختص به همان لحظه نیست، بلکه می‌تواند در ناخودآگاه ما رسوخ کند و کاملاً نهادینه شود، و افکار، اندیشه و رفتار ما را در بلندمدت تغییر دهد.
– اگر احساسات متأثر از تفکر باشد، پس می‌توان با کنترل دقیق افکار دیگران، یا با تغییر خودگویی‌های ذهنی که خالق احساسات هستند، احساسات افراد را تحت تسلط درآورد.

درباره نویسنده کتاب خودت را به فنا نده:

آقای گری جان بیشاپ، در شهر گلاسگوی اسکاتلند به دنیا آمد و همان‌جا بزرگ شد، پس از آن‌ که به آمریکا مهاجرت کرد، مسیر زندگی خود را در راستای هستی شناسی و پدیده شناسی دنبال کرد. او سال­‌های بسیاری در همین زمینه مطالعه و پژوهش کرد و نهایتا مدیر برنامه­ٔ اصلی یکی از شرکت­‌های بزرگ دنیا در همین راستا شد و به نویسندگی نیز به عنوان راهی برای به اشتراک گذاری دست­‌آوردهایش روی آورد.

پس مطالعات فراوان و بررسی نظریات فیلسوف‌های مشهوری مانند مارتین هایدگر، هانس گئورک، گادامر و ادموند هوسرل، «فلسفه­ٔ محلی» را به عنوان برند شخصی خودش معرفی کرد. یکی از دلایل موفق این نویسنده، زبان روان و بی‌ادعایش در متونی با دیدگاه فلسفی-روانشناسی است. در حال حاضر جان بیشاپ به همراه همسر و سه پسرش در فلوریدا زندگی می­‌کنند.

در پایان

اگر شما هم دوست دارید خودتان و کیفیت زندگی‌­تان را محکی بزنید، دستی به سر و روی روزمرگی­‌تان بکشید و فراتر از حد فعلی پیش بروید. اگر با یک سفر کوتاه با هزینه­ٔ یک روز مطالعه و پذیرایی یک متن جذاب موافق هستید تا چالش­‌های زندگی خود را بررسی کنید، قطعا این کتاب می­‌تواند برای‌تان جذاب و موثر باشد، خصوصا اگر احساس خستگی می­‌کنید، حساب­‌تان را با زندگی نمی­‌دانید و دوست دارید از سردرگمی خارج شوید، به این کتاب اعتماد کنید. چرا که نویسنده­ٔ «کتاب خودت را به فنا نده» معتقد است که می­‌تواند با زبانی گویا و واضح به مخاطبش بیاموزد که چطور از کیفیت زندگی­ خود مراقبت کند و اوضاع آن را بهبود ببخشد.

دیدگاهتان را بنویسید