در این مقاله از آرتیها با بخش اول از هنر زیبا و خلاقانه رزین آشنا میشویم. رزین یکی از زیباترین هنرهای عصر ماست که میتوانیم تصاویر زیبایی از طبیعت را خلق یا ثبت کنیم و یا با خلاقیت خود، از آن در ساخت زیورآلات و حتی اشیای کاربردی استفاده کرد. هنر رزین بیشتر در زمینه زیورآلات و لوازم دکوری مورد توجه علاقهمندان قرار گرفته است و از این رو به یک هنر پول ساز تبدیل شده است.

رزین چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
در لغت به معنای صمغ است؛ در واقع یک ماده چسبناک است که به دو صورت طبیعی و مصنوعی موجود است. اولین رزینها در طبیعت یافت شدند. همان صمغ و مایع چسبناک و غلیظی که از تنه برخی درختان ترشح میکند. از کهربا (Amber) و صدف (shellac )، میتوان به عنوان دو نمونه از متداولترین رزینهای طبیعی نام برد.
رزین اپوکسی مصنوعی است که در دنیا به عنوان مناسبترین رزین برای کارهای هنری شناخته میشود. این نوع رزین ویژگیهای بسیار مناسبی برای استفاده در کارهای هنری دارد که یکی از آنها سفت شدن در مجاورت هوا و بدون نیاز به کوره است. اپوکسی از چسبندگی بالا و مقاومت شیمیایی در برابر اسیدها و بازها برخوردار است. یکی از ویژگیهای خوب آن برای استفاده در این هنر به ویژه ساخت لوازم دکوری، امکان پاک کردن راحت آلودگی و چربیها از سطح آن است. همچنین این ماده قابلیت جلادهی دارد و میتوان پگمنتهای رنگی را به آن اضافه کرد.

زمینههای کاری رزین
رزین کاربردهای گستردهای در صنایع مختلف از جمله ساختمان، کشتی سازی و هواپیماسازی دارد. اما از هنر آن میتوان به سبکهای مختلف بهره برد. نقاشی با رزین، ساخت جواهرات، ساخت لوازم تزئینی که اغلب با حشرات و گیاهان طبیعی انجام میشود، ساخت میز رزینی و ساخت لوازم دکوری از پرطرفدارترین سبکهای استفاده از رزین است. نکته بسیار جالب این است که میتوان هنر رزین را روی سطحهای مختلف از جمله چوب، شیشه، فلز، پلکسی گلس، بتن و غیره انجام داد.

تکنیکهای هنر رزین
از این هنر میتوان به صورتهای مختلف استفاده و یا حتی با دیگر هنرها تلفیق کرد. شاید برخی هنر رزین را تنها به ساخت زیور آلات محدود میکنند که در واقع این طور نیست و کار با رزین فراتر از آن رفته است.
لایه محافظ عکس: رزین یک پوشش عالی برای عکسها و ثبت خاطرات است. کافی است یک لایه محافظ مانند سیلر یا چسب چوب روی عکس بکشید تا جوهر عکس با رزین ترکیب نشود. پس از خشک شدن محافظ میتوانید رزین را روی کار بریزید.
قطعات معلق در رزین: این تکنیک بسیار جذاب و محبوب است و از آن در زیور آلات و هم در لوازم دکوری استفاده فراوان میشود. برای این کار قطعات کوچکی را به نسبت ابعاد کار، مانند گیاه خشک، سکه، ترافلهای رنگی و غیره را با رزین مخلوط کرد و در قالب ریخت.
کار روی سطح صاف: یکی از جذابترین تکنیکهای کار با رزین، کار روی سطح صاف و صیقلی است که اغلب روی آن نقاشی کار میشود. در این تکنیک قطعههای مختلف مسطح مانند میز، زیر لیوانی، تابلو، سینی و غیره را با یک لایه رزین میپوشاند. نقاشی روی زمین میتواند این کار را تکمیل کند.

کسب درآمد از هنر رزین
گستره کار با رزین بسیار است و برای ورود به بازار کار تنها لازم است پس از آموزش اصول این هنر زیبا، خلاقیت خود را به کار بگیرید و از آن کسب درآمد کنید. کار با رزین را میتوان به عنوان یک شغل خانگی نگاه کرد که میتواند سود زیادی برای شما داشته باشد. هنر رزین را از این جهت پول ساز میدانند که اولا به ابزار گران قیمت نیاز ندارد ،آن را میتوان در یک محیط بسیار کوچک هم انجام داد و در نهایت به علت زیبایی آن بازار فروش بسیار خوبی دارد. بهترین راه فروش آن نیز میتواند به طور مستقیم و از طریق شبکههای اجتماعی باشد.

سخن پایانی
هنر رزین این روزها بازار کار بسیاری خوبی دارد. شما با توجه به توانایی و علاقه خود میتوانید تکنیکهای مختلف این هنر را انجام دهید. طراحی، ساخت و زیبایی اثر به خلاقیت شما بستگی دارد. اما رسیدن به درآمد مناسب از آن وابسته به کیفیت و دقت کار هنری شما دارد.