سوسن تسلیمی بازیگر مطرح ایرانی، اخیرا در مصاحبه‌ای به مهم‌ترین تجربیاتش در فعالیت‌های هنری اشاره کرده/ «من با خودم صادق و صمیمی‌ام»

به نقل از آرتیها سوسن تسلیمی، بازیگر مطرح سینمای ایران، اخیرا در مصاحبه‌ای به مهم‌ترین تجربیاتش در انجام فعالیت‌های هنری اشاره کرده. او از هنرمندان خواسته مثل یک تاریخ‌نگار در آثارشان صادق باشند.

مصاحبه‌ سوسن تسلیمی

مصاحبه‌ سوسن تسلیمی

تسلیمی در مصاحبه‌ای به مهم‌ترین تجربه‌ای که در زندگی به دست آورده اشاره کرده و گفته: «من با خودم صادق و صمیمی‌ام. خودم را سانسور نمی‌کنم. هنرمند چشم و گوش وجدان بیدار جامعه است اگر من صادق نباشم و معنایی به هنرم ندهم چرا باید کار کنم؟»

او تاکید کرده: «من نه در ایران و نه سوئد زیر بار حرفی که بهم دیکته کنند نرفته‌ام.»

تسلیمی به هنرمندان توصیه کرده و گفته : «اگر بازیگرید، کارگردانید یا هر هنر دیگری دارید در هنرتان راست باشید. فکر نکنید اگر کاری بکنید ممکن است برایتان بد شود. مطمئن باشید کار خوب در تاریخ می‌ماند. این روزها می‌گذرد.»

«شاید وقتی دیگر» به کارگردانی بهرام بیضایی آخرین فیلمی است که سوسن تسلیمی در ایران بازی کرد

او هنرمند را صادق‌ترین تاریخ‌نگار معرفی کرده و توضیح داده: «هنرمند تاریخ نگار است. تاریخ را من نویسنده‌ و من فیلم‌ساز ثبت می‌کنیم. تاریخ را در کتاب‌های درسی نمی‌نویسند. آنها بیاید کتاب‌های تاریخی را سانسور کنند یا یک سلسله را از کتاب‌های تاریخ جدا کنند چه اهمیتی دارد؟ تاریخ را ما می‌نویسیم.»

تسلیمی درباره چگونگی تحمل سختی‌ها و رسیدن به این نقطه گفته است: «من روزهای سختی را گذرانده‌ام. از ظرفشویی در یک تئاتر شروع کردم تا امروز که در تئاتر بزرگ شهر صحنه بزرگی را کارگردانی می‌کنم. من می‌گویم برنده نهایی کسی است که با خودش صادق است.»

«شاید وقتی دیگر» به کارگردانی بهرام بیضایی آخرین فیلمی است که سوسن تسلیمی در ایران بازی کرد و بعد از آن برای همیشه به کشور سوئد مهاجرت کرد.

بیوگرافی کوتاه سوسن تسلیمی

بیوگرافی کوتاه سوسن تسلیمی

سوسن تسلیمی بازیگر و کارگردان تئاتر و سینمای اهل ایران است. سوسن تسلیمی در ۱۸ بهمن ۱۳۲۸ در رشت متولد شد. پدرش خسرو تسلیمی (مدیر تولید و تهیه‌کننده)، مادرش منیره آخوندنیا (تسلیمی) (بازیگر) و برادرش سیروس تسلیمی (فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده و بازیگر) هر چهار نفر از چهره‌های عرصهٔ فیلم و تئاتر هستند. تسلیمی ماندگارترین بازی‌هایش را در چهار فیلم بهرام بیضایی چریکه تارا، مرگ یزدگرد، باشو غریبه کوچک و شاید وقتی دیگر ارائه کرده‌است و از مکرّرترین بازیگران آثار بیضایی به‌شمار می‌رود.

سوسن تسلیمی

شروع حرفه بازیگری تئاتر و سینما

سوسن تسلیمی فعالیت در تئاتر را از سال ۱۳۵۰ آغاز کرد. تحصیلات خود را در سال ۱۳۵۲ در رشته تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به پایان رساند. او با داریوش فرهنگ (بازیگر و کارگردان) ازدواج کرد که این ازدواج به جدایی انجامید. تسلیمی قبل از سینما به عنوان بازیگر تئاتر فعال بود و با گروه «بازیگران شهر»، «تئاتر پیاده» و تئاتر «چهار سو» و کارگردانانی چون آربی اوانسیان، داریوش فرهنگ، هرمز هدایت، مهدی هاشمی، بیژن مفید و بهرام بیضایی همکاری می‌کرد.

فعالیت سینمایی او با بازی در فیلم چریکه تارا (بهرام بیضایی) در سال ۱۳۵۷ شروع شد که بازی او در این فیلم، در جشنواره سن سباستین مورد تقدیر قرار گرفت. وی در سال ۱۳۶۳ در مجموعه سربداران ساخته محمدعلی نجفی بازی کرد. تسلیمی، در این مجموعه نقش «فاطمه» را بازی کرد که زن پرقدرتی بود. او مردپوشی می‌کرد و سوار اسب می‌شد و رهبر گروهی از جنگجویان بود. در سال ۱۳۶۴، در گیرودار جنگ ایران و عراق، تسلیمی ایده فیلم باشو غریبه کوچک را در طرح کوتاهی، با بیضایی در میان می‌گذارد و او هم که در آن زمان در اندیشه ساخت فیلمی دربارهٔ بچه‌ها بوده، آن را می‌پذیرد و پرورش می‌دهد. باشو غریبه کوچک، در سال ۱۳۶۹ و در زمانی که سوسن تسلیمی در سوئد به سر می‌برد، پس از پنج سال توقیف، اکران شد.

تسلیمی در حال حاضر در سوئد اقامت دارد و در کارگردانی و بازیگری تئاتر و سینما فعالیت می‌کند

در پایان

تسلیمی در حال حاضر در سوئد اقامت دارد و در کارگردانی و بازیگری تئاتر و سینما فعالیت می‌کند. او در سال ۲۰۰۲ جایزه شخصیت ممتاز فرهنگی و هنری کشور سوئد را دریافت کرد. کتابی با عنوان اسطوره مهر دربارهٔ زندگی و آثار او به کوشش بی تا ملکوتی توسط نشر ثالث به چاپ رسید. همچنین کتاب گفتگویی با او دربارهٔ زندگی و آثارش تحت عنوان «سوسن تسلیمی در گفتگویی بلند با محمد عبدی» در لندن و سپس توسط نشر بیدگل در ایران به چاپ رسیده‌ است.

دیدگاهتان را بنویسید