نگاهی به سریال پوست شیر

سریال پوست شیر یکی از جدیدترین سریال‌های جنایی ساخت کشور ایران می‌باشد. با آرتیها همراه باشید تا در مورد جزئیات و برسی کامل سریال پوست شیر نگاهی به نقد های مختلفی داشته باشیم.

سریال پوست شیر که از بستر فیلم‌نت منتشر می‌شود، داستانی جنایی، معمایی دارد. روایت قتل ساحل مولایی، توسط افرادی ناشناس و به دلایل نامعلوم که به علت نحوه قتل، سوزاندن جسد و اتفاقات پیش از آن، به پرونده‌ای مرموز و پیچیده تبدیل شده است. نعیم، پدرِ ساحل، تصمیم می‌گیرد تا خودش به همراه دوستانش، قاتل را یافته و به سزای اعمالش برساند. این سریال در فصل اول، دارای ۸ قسمت است که با میزان بالایی از خشونت همراه است.

سریال پوست شیر محصول کشور عزیزمان ایران بوده به کارگردانی، نویسندگی و تهیه کنندگی برادران جمشید محمودی و نوید محمودی ساخته شده است. جمشید محمودی متولد افغانستان بوده و جزو تبعه های افغان در ایران است. محمودی که جزو افراد موفق در سینمای ایران محسوب می شود از ۶ سالگی به ایران مهاجرت کرده است. این کارگران کارنامه درخشانی را نیز دارد البته محمودی دو سریال تلویزیونی را نیز برای تلویزیون ایران کارگردانی کرده و پوست شیر اولین تجربه کارگردانی جمشید محمودی در شبکه نمایش خانگی است. نوید و جمشید محمودی در سریال پوست شیر نیز دوباره در کنار یکدیگر قرار گرفتند.

این سریال پیام خاصی ندارد. داستان آن که جنایی و معمایی است، هم پرکشش و جذاب است و هم خشونت فراوانی با خود دارد. مدتی است که چندین سریال با خشونت بالا در شبکه نمایش خانگی منتشر می‌شود. بهتر است بدانید تماشای مداوم فیلم و سریال‌های خشن، می‌تواند اثر منفی بر روح و روان نوجوانان داشته باشد. خشونت موجد خشونت است؛ یعنی از دل این خشونتی که وارد ضمیر ناخودآگاه بچه‌ها می‌شود، خشونت بیشتری نمود پیدا می‌کند و می‌تواند منجر به رفتارهای پرخاشگرایانه و یا حتی تقلید از شخصیت‌ها به طور ناخودآگاه، شود. در نتیجه حتما به مصرف رسانه‌ای فرزندان خود توجه ویژه‌ای داشته باشید.

موضوع دوستی دختر و پسر، ساحل و صدرا، در این سریال به وضوح به تصویر کشیده می‌شود و بسیار عادی جلوه داده می‌شود. صدرا با سماجت شماره ساحل را می‌گیرد و مصرانه با او رابطه‌ای عاشقانه برقرار می‌کند.

موضوع قتل و مرگ ساحل و تجاوز به او، غم عجیبی را در فیلم به وجود می‌آورد. غمی که با خشم فراوانی همراه است. درباره حس فرزندانتان در این باره می‌توانید با آن‌ها گفت‌وگو کنید.

نعیم که از قتل ساحل و به ویژه تجاوز به او، قبل از قتل، خشمگین و عصبانی است، تصمیم می‌گیرد تا خودش مجری قانون باشد. او با همکاری رضا، شروع به ضرب و شتم افراد و تهدید و ارعاب آنان کرده تا شاید به کار نکرده اعتراف کنند! در مورد رفتار نعیم می‌توانید با فرزندانتان گفت‌وگو کنید و نظر آن‌ها را جویا شوید.

براداران محمودی که در کار‌های گذشته خود برای تهیه و کارگردانی سریال‌ها با یکدیگر همکاری داشته اند، نوید و جمشید محمودی فیلم‌های زیادی را باهم همکاری کرده‌اند از هفت و نیم دقیقگ گرفته تا چند متر مکعب عشق و…. نوید محمودی در پوست شیر ترجیح داده است که سمت تهیه کنندگی را در این سریال بر عهده داشته باشد.

رزومه برادران محمودی شبیه هم است چرا که هر دو در کنار هم در یک اثر سینمایی حضور داشته‌اند یا نوید محمودی کارگردان بوده است و جمشید محمودی نویسندگی آن اثر را بر عهده داشته است یا بلعکس به همین علت آن‌ها دارای یک روزمه یکسان می‌باشند و البته جوایز و افتخارات آن‌ها هم اکثر یکسان می‌باشد.

شک ابتدایی مخاطب به سمت رضا پروانه می‌روئد به دلایلی که با تماشای سریال بیشتر متوجهش خواهید شد. رضا پروانه البته جزو کاراکترهای محبوب سریال است اما در موقعیت تردید قرار دارد.

برترین‌ها نوشت نفر بعدی که شک مخاطب به سمت او می‌رود صدرا است، گر چه که صدرا دلیل کافی به ما نمی‌دهد که می‌تواند دزد ساحل باشد. شاید هم بهزاد! نقشی که بابک کریمی آن را اجرا می‌کند، کاراکتری که تقریبا در بخش زیادی از داستان غایب است. آخرین شک شاید دوست صدرا باشد، کسی نمی‌داند.

سریال پوست شیر در قسمت ابتدایی‌اش تمام مولفه‌های فیلمفارسی را در خودش داشت و بعدتر هم آکنده از همین مولفه‌ها بود، حتی تا پایان فصل دوم و آن پیچش زنده شدنِ ساحل . داستان سریال پیرامون یک جنایت می‌گذرد و الگوی فیلمساز برای نشان دادن این فضا بر اساس حل معما به صورت مرحله به مرحله است.

پلات اصلی سریال بر اساس این شکل گرفته است که ۲ گروه پلیس و منتقمان خون ساحل به دنبال عاملان این جنایت بودند و رقابت برای زودتر رسیدن به سرنخ‌ها تبدیل به یک مسابقه ناخواسته میان این دو گروه شد. نعیم و دوستش رضا پروانه و صدرا از یک سو و سرگرد محب مشکات و همکارانش از دیگر سو معمای قتل ساحل را تبدیل به یک رقابت کردند.

نمونه نزدیک آن فیلم سینمایی شنای پروانه ساخته محمد کارت است که در آن حجت برای رسیدن به عامل انتشار فیلم خصوصی همسر برادرش مرحله به مرحله به مصیب نزدیک شد تا توانست او را به دست قانون بسپارد.

پوست شیر البته یک موقعیت قانون‌گریز یا آنارشیسم مرکزی دارد که نعیم به رغم اطلاع اولیه به سرگرد محب از روند پیگیری پرونده توسط پلیس ناامید شده و همچون قهرمان‌های فیلم‌های دوره موج نو سینمای ایران خودش به دنبال انتقام از قاتل می‌رود.

همچون قیصر که اعتقادی به قوانین رسمی و پیگیری‌های پلیس نداشت و این نکته یکی از ویژگی‌های داستانی پوست شیر به حساب می‌آید.

قانون‌گریزی و استفاده از زور جمعی برای به نتیجه رساندن یک هدف مشترک چیزی است که در فیلم‌ها و سریال‌های مختلف شاهد تماشای آن هستیم. و از سوی دیگر سریال پوست شیر نشان داد تمرکز و دقت فیلمساز بر ارائه دقیق تصویر جنوب شهر و آدم‌هایی که در این اتمسفر زندگی می‌کنند بیش از پیش به فضای قصه و قهرمان اصلی آن یعنی نعیم نزدیک شود.

همین باعث شده است که مخاطب هم رفتارها و کارهای نعیم و رضا پروانه را بهتر درک کند و انگیزه و خاستگاه رفتارهای آن‌ها را هضم کند.

پوست شیر به رغم قصه خوبی که تعریف می کند اما در برخی از موضوعات به شدت ضعیف است؛ مثلا در صحنه های احساسی اش حتما باید باران را به کار گیرد؛ اولین ملاقات نعیم با دخترش در کوچه ای قدیمی می توانست در همان آسمان صافی که شروع سکانس بود ادامه یابد اما کلیشه باران با دیالوگ ها همراه می شود تا باز شاهد یک فضای تکراری باشیم.

از سوی دیگر همیشه برای یادآوری آدم های از دست رفته نیاز نیست که آنان را در گذشته و در حال دویدن در کنار ساحل دریای شمال ببینیم اما در پوست شیر این کلیشه هم بار دیگر تکرار می شود.

تصاویر کودکی یا بزرگسالی آدم ها همراه با تصویر آهسته در حالی که برگ هایی در هوا معلق هستند هم دیگر کلیشه گل درشتی است که پوست شیر در تمامی فلش بک ها و یادآوری های گذشته اش به آن متوسل شده تا تاثیری دراماتیک بر بیننده بگذارد.

موضوع دیگر لوکیشن های این سریال است که در برخی از صحنه ها مانند خانه رضا و همسرش دقیقا با سریال آفتاب پرست و سیاوش همپوشانی دارند و این موضوع را به ذهن می رسانند که آیا در تهران به این بزرگی و هزینه های سنگینی که برای این تولیدات صرف می شود نمی توان از فضاهای غیرتکراری بهره برد؟

اما «پوست شیر» به رغم دراماتیک‌بازی‌های گاه و بی‌گاه قدرت جذب مخاطب را دارد و بازی های بازیگران این سریال از جمله نقاط قوت آن است؛ هادی حجازی فر در نقش نعمیم مولایی اگرچه جلوه هایی از بازی های قدیمی اش را تکرار می کند اما جوری بازی کرده که برخی مخاطبان راضی هستند.

شهاب حسینی در نقش سرگرد محب مشکات پرتره ای از پلیسی برانگیخته است که به دلیل زخم های شخصی که در زندگی داشته انگیزه و وجدانی بیدار برای وظیفه اش دارد؛ حسینی نقش پلیسی خود را اغراق‌آمیز درآورده و شاید خیلی خوب بازی نکرده.

پانته آ بهرام یکی از بهترین بازی هایش را در این سریال ارائه کرده و به خوبی توان بازی مادری داغدیده را از خود به نمایش می گذارد.

پردیس احمدیه هم اگرچه در این سریال همانند سایر نقش آفرینی هایش بازیگری شش دانگ نیست اما در مجموع از پس نقش خود برآمده است.

علیرضا کمالی در نقش رضا پروانه و ژیلا شاهی در نقش مژگان اگرچه نقش های دوم این قصه هستند اما هردو تا حدی قوی ظاهر شده و قصه زندگی و شخصیت هایشان را به شکلی جذاب بازی می کنند.

اگرچه پوست شیر هم به سیاق همه قصه های چند سال اخیر باز هم به سراغ قشری خاص می رود که در پایین شهر زندگی می کنند، تازه از زندان آزاد شده اند یا دست کم مدتی را در زندان بوده اند، ادبیات و مرام خاص خود را دارند و پاتوقشان در قهوه خانه است اما به این دلیل که بر موضوع یک قتل تمرکز دارد، یکسره در این ماکت قشر پایین شهر نمی ماند و به دنبال یک قاتل می گردد.

بازیگران سریال پوست شیر با بیوگرافی :

نام: شهاب حسینی

تولد: ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران با اصالت تنکابنی

تحصیلات: دانشجوی انصارفی روانشناسی

شروع: ۱۳۷۴ در ۲۲ سالگی با تئاتر

فعالیت حرفه ای: اجرای برنامه اکسیژن ۱۳۷۷

شهرت: ۱۳۸۲ با سریال تب سرد

ازدواج: متاهل با پریچهر قنبری – ۱ پسر

علایق: خوانندگی و کافه داری

نام: ژیلا شاهی

تولد: ۱۳۶۴ در شهر اردبیل

تحصیلات: دوره دیده کانون پرورشی فکری کودکان

شروع: ۱۳۸۰ در ۱۶ سالگی با تئاتر

فعالیت حرفه ای: ۱۳۹۰ با فیلم سینمایی روییدن در باد

شهرت: سریال شکوه یک زندگی ۱۳۹۶

ازدواج: مجرد

ناگفته ها: جایزه اصل هر چیزی نیست

نام: هادی حجازی فر

تولد: ۳۱ خرداد ۱۳۵۵ در خوی

تحصیلات: لیسانس نمایش عروسکی از دانشگاه تهران

شروع: با تئاتر دانش آموزی

حرفه ای: ۱۳۸۲ با فیلم «مزرعه پدری»

شهرت: فیلم «ایستاده در غبار» ۱۳۹۴

ازدواج: متاهل – ۱ پسر

ناگفته ها: از شیفتگان فیلم «از کرخه تا راین» بودم

نام: پانته آ بهرام

تولد: ۱۳ اسفند ۱۳۴۸ در تهران

تحصیلات: دانش آموخته بازیگری از مدرسه هنر و ادبیات

شروع: ۱۳۶۶ در ۱۶ سالگی با تئاتر

حرفه ای: فیلم «زشت و زیبا» ۱۳۷۵

شهرت: ۱۳۸۴ فیلم «چهارشنبه سوری»

ازدواج: متاهل – ۱ پسر

ناگفته ها: در خندوانه «داور» خنداننده شو بود

نام: بابک کریمی

تاریخ تولد: ۲۰ آبان ۱۳۳۹ – جمهوری چک

تحصیلات: لیسانس هنر از انستیتوی روسلینی ایتالیا

شروع: ۱۳۵۰ با فیلم درکشه چی

حرفه ای: فیلم بلیت ها ۱۳۸۴ در ۴۵ سالگی

شهرت: ۱۳۸۹ جدایی نادر از سیمین

ازدواج: متاهل

علایق: تجربه بازی کنار سوفیا لورن را دارد

نام: آناهیتا افشار

تولد: ۷ مرداد ۱۳۶۵ در تهران

تحصیلات: لیسانس رشته نقاشی

شروع: ۱۳۷۴ در ۹ سالگی با تئاتر

حرفه ای: سریال «خانه به دوش» ۱۳۸۲

شهرت: ۱۳۸۴ سریال «متهم گریخت»

ازدواج: مجرد

ناگفته ها: بنظرم کسی دیگر تلویزیون نمی بیند

نام: کامران تفتی

تولد: ۱۹ فروردین ۱۳۵۸ – تهران

تحصیلات: لیسانس رشته بازیگری

شروع: ۱۳۶۵ در ۷ سالگی با تئاتر

فعالیت حرفه ای: سریال «ولایت عشق» ۱۳۷۶

شهرت: ۱۳۸۴ با سرایل «حس سوم»

ازدواج: متاهل – ۱۳۹۶

ناگفته ها: از خواندن کتاب تا بازی با پلی استیشن

نام: پردیس احمدیه

تولد: ۸ تیر ۱۳۷۱ در تهران

تحصیلات: رشته نوازندگی موسیقی و ساز ایرانی

شروع: ۱۳۸۵ در ۱۵ سالی با سینما

حرفه ای: سریال «یادآوری» ۱۳۹۲

شهرت: ۱۳۹۲ فیلم سینمایی «لاک قرمز»

ازدواج: مجرد

ناگفته ها: قوی بودن را از حامد بهداد یاد گرفتم

نام: مهرداد صدیقیان

تولد: ۳۰ بهمن ۱۳۶۷ در تهران

تحصیلات: دیپلمه ریاضی و دو جلسه دانشگاه !

شروع: ۱۳۸۴ با فیلم «عصر جمعه»

حرفه ای: فیلم «اتوبوس شب» ۱۳۸۵

شهرت: ۱۳۹۰ با سریال «سقوط یک فرشته»

ازدواج: مجرد

ناگفته ها: دیگران از موذی بودن من اذیت میشوند!

اسامی دیگر بازیگران

بهرام ابراهیمی، علیرضا استادی، فرید سجادی حسینی، محمدرضا سروستانی، پیمان مقدمی، مرتضی خانجانی، سید جمشید حسینی،

مسیح کاظمی، لطف الله سیفی، درسا شیرازی، داریوش اشرفی، فاطمه شکری، افسانه تهرانچی، سینا قاسمی، آیت توحید

 حسین اشتهاردی، پیمان بازوکی، حاتم مشمولی، سارا پوردلجو، هلن نقی لو و رضا بای از دیگر بازیگران سریال پوست شیر می باشد

دیدگاهتان را بنویسید