هنر «مکرومه» ترکیب خلاقانه‌ی نخ و گره، برای خلق آثار هنری و اکسسوری‌های جذاب دکوراسیون به سبک مدرن کاربرد فراوانی دارد

در این مطلب از آرتیها به هنر مکرومه بافی چشمگیر می‌پردازیم. هنر بافت به هر شکلی زیبا است. ترکیب خلاقانه‌ی نخ و گره در این هنر، به آثار چشمگیری منتهی می‌شوند که نمی‌توان از آن چشم برداشت. یکی از جذاب‌ترین این هنرها، هنر «مکرومه» یا به عبارت درست‌تر «مکرمه» (Macrame) است که از گذشته تا امروز طرفداران بسیاری داشته است. مکرومه بافی در هر دهه بنا به نیاز و سلیقه‌ی مردم زمان خود، برای خلق آثار هنری و اکسسوری‌های جذاب دکوراسیون، کاربرد فراوانی داشته است.

در واقع نخ‌های مخصوص مکرومه بافی با کمک دست به ردیف‌هایی از گره‌های مختلف تبدیل می‌شوند و در نهایت می‌توانند بنا به کاربرد، به‌ عنوان یکی از اکسسوری‌های دکوراسیون خانه یا استایل شخصی استفاده شوند. مکرمه بافی در سبک های مختلف استفاده می‌شود. اما امروزه آن را در سبک های دریایی و به عنوان المان های ساحلی می‌بینیم. المان های مکرمه در سبک ساحلی، سبک های مدیترانه ای، اسکاندیناوی، استوایی و سبک بوهمین استفاده می‌شود، همچنین استفاده از این المان ها در فصل های سرد همچون پاییز و زمستان دو چندان می‌شود.

تاریخچه مکرومه بافی

تاریخچه مکرومه بافی

مکرومه از ریشه انگلیسی”MACRAME ” و به عربی “مقرمه” می‌آید. اصل این کلمه مَکرَمه بافی می‌باشد و به اشتباه مکرومه تلفظ می‌شود. مکرمه بافی همیشه در دکوراسیون های داخل استفاده می‌شد اما با خلق سبک بوهو در دکوراسیون داخلی استفاده از مکرمه دوچندان شد. اما این هنر ریشه عربی دارد و سال ها قبل از سبک بوهو در کشورهای عربی این هنر وجود داشته است و این هنر به قرن ۱۳ باز می‌گردد. اما معرفی این سبک بافتنی به جهان توسط ملکه انگلستان در قرن ۱۷ انجام شد.

گفته می‌شود که «ویکتوریا ماری» ملکه‌ی انگلستان، برای اولین بار در قرن هفدهم این هنر را در این سرزمین رواج داد. علاوه بر ویکتوریا ماری، این هنر توسط ملوانان نیز در انگلستان معرفی شد. ملوانان باکمک گره‌های مکرومه بافی، دست‌سازهایی مانند تخت‌آویز سفری، کمربند و… خلق می‌کردند و آن‌ها را در بنادر می‌فروختند. بنابراین مکرومه بافی در دوران ویکتوریا بیشترین محبوبیت را داشت و مردم خانه‌ی خودشان را با کمک منسوجات این هنر مانند رومیزی، روتختی و پرده تزیین می‌کردند.

ساختار نخ مکرمه

ساختار نخ مکرمه

طناب یا نخ مکرومه، گروهی از رشته‌های الیاف به هم پیچیده شده است. برای بستن و گره زدن به یکدیگر برای خلق آثار هنر معروف مکرومه بافی استفاده می‌شود. هنر مکرومه بافی از دنیای کلاسیک تا مدرن را پوشش می‌دهد و می‌تواند انتخابی جذاب برای همه‌ی سلیقه‌ها باشد.

این نخ با دو دسته الیاف طبیعی و مصنوعی موجود هستند. نخ الیاف طبیعی نوعی از الیافی هستند که به طور طبیعی در محیط توسط گیاهان و حیوانات به صورت طبیعی تولید می‌شود. الیاف طبیعی مانند پنبه، پشم، جوت و کنفت اشاره کرد. دسته دیگر الیاف مصنوعی هستند. این دسته الیاف مصنوعی از پلیمر های سنتز شده کوچک مولکول ساخته می‌شود. ترکیبات مواد شیمایی بر پایه نفت است. نمونه های الیاف مصنوعی می‌توان به نایلون و پلی استر اشاره کرد.

دیوار‌آویز

مکرمه بافی در سبک دکوراسیون داخلی

۱- دیوار‌آویز: دیوار‌آویز یک وسیله‌ی تزئینی مناسب برای پرکردن فضای خالی دیوار‌های خانه است که ظرافت و زیبایی را به اتاق‌های خانه شما می‌افزاید. شما می‌توانید آن‌ را در بالای تختخواب خود، پشت مبلمان در اتاق نشیمن و یا هر فضای خالی دلخواه بر روی دیوارهای خانه‌تان آویزان کنید.

۲- در‌آویز: در‌آویزها معمولا با مهره‌های پر‌سر‌و‌صدا ساخته می‌شوند. اما یک در‌آویز که با مکرمه بافته‌شده می‌تواند بدون ایجاد سر‌و‌صدای اعصاب خرد‌کن باعث حفظ حریم خصوصی شود.

رومیزی

۳- رومیزی: از یک رومیزی نازک و طویل مکرمه‌ای برای میزهای نهارخوری بزرگ خود استفاده کنید.

۴- روکش مبل: اگر از ظاهر قدیمی و تکراری مبل و صندلی خود خسته و کلافه شده‌اید ولی قادر به خرید یک مدل جدید نیستید، یک روکش مکرومه‌ای زیبا و دست‌ساز جذابیت و تازگی منحصر‌به‌فردی به مبلمان و فضای خانه‌تان می‌بخشد.

۵- روکش آباژور: آباژور‌ها و چراغ‌خواب‌های قدیمی و ساده‌ی خود را با روکش‌های مکرمه‌ای تزئین کنید تا نمای زیبا‌تری به آن‌ها ببخشید.

 نگهدارنده‌ی گلدان

۶- نگهدارنده‌ی گلدان: نگهدارنده‌های گلدان که به‌شکل توری بافته می‌شوند، روشی خلاق و مدرن برای تزئین و آویختن گلدان‌های سبک و فانتزی از سقف و دیوار تراس خانه‌اند. با این نگهدارنده‌های بافتنی تراس خود را به سبکی متفاوت و زیبا دکور کنید.

دیدگاهتان را بنویسید