به نقل از آرتیها فیلم «سنتوری» برای نخستین بار بر بستر دو پلتفرم «فیلیمو» و «فیلمنت» عرضه شد. نسخهای که البته فاقد کیفیت لازم است و تماشایش برای چشمها مضر است.
همزمان با درگذشت دردناک داریوش مهرجویی پلتفرمهای پخش فیلم و سریال به منظور پاسداشت این کارگردان فقید آثار سینمایی او را در بستههایی ویژه باز نشر دادند، در این میان دو پلتفرم «فیلمنت» و «فیلیمو» برای نخستین بار اقدام به پخش فیلم «سنتوری» کردند. فیلم «سنتوری» تولید سال ۱۳۸۵ است که نخستین بار در جریان برگزاری بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر از آن رونمایی شد. این فیلم بعد از اکرانی محدود در جشنواره به دستور مستقیم محمد حسین صفار هرندی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقیف شد.

نسخه قدیمی فیلم «سنتوری»
«سنتوری» بدون اکران به شکل فیزیکی و در قالب «وی سی دی» وارد شبکه نمایش خانگی شد. در واقع سنتوری زمانی وارد این شبکه شد که هنوز فیلمها با فرمت «وی سی دی» عرضه میشدند و هنوز «دی وی دی» هم وارد بازار نشده بود. از همین رو نسخه عرضه شده به دلیل فرمتش از همان ابتدا کیفیت مناسبی نداشت.
استقبال از همین نسخهی بیکیفیت خیلی زیاد بود. بعد از اعلام نارضایتی کارگردان از پخش فیلم، مخاطبانی این فیلم مبلغی در حدود ۱۰۰ میلیون تومان به شماره حساب کارگردان واریز کردند!!! ممنوعیت انتشار فیلم در حالی بود که به گفتهی خود مهرجویی، وزارت ارشاد و بخش فرهنگی بنیاد فارابی در سه مرحلهی فیلمنامه، پیشتولید و بازبینی اثر، آن را تایید کرده بودند! نکتهی عجیبتر هم اینکه سنتوری در ۲۵اُمین جشنوارهی فیلم فجر به نمایش درآمده بود و جوایز بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و بهترین بازیگر نقش اول مرد را هم کسب کرده بود!

فیلمهای داریوش مهرجویی در پلتفرمها
زمانیکه پلتفرمها فعالیت خود را آغاز کردند. از آنجایکه تعدادی از آثار او و دیگر فیلمهای مطرح سینمای ایران کیفیت لازم را برای انتشار بر بستر پلتفرمها را نداشتند، برخی از پلتفرمها و در راس آنها پلتفرم «فیلمنت» اقدام به ترمیم و اصلاح نسخههای قدیمی کردند و آنها را با کیفیتی عالی در دسترس مخاطبانشان گذاشتند. از همین رو پلتفرم فیلمنت فیلمهای «گاو»، «هامون»، «سارا»، «لیلا» و «میکس» به شکل اختصاصی و با کیفیتی عالی منتشر کرد.
با توجه به اهمیتی که این پلتفرم به عرضه نسخه با کیفیت فیلمهای قدیمی میداد، پیش بینی میشد که حالا نسخه اصلاحشده و با کیفیتی از فیلم «سنتوری» منتشر شود. اما آنچه که منتشر شده همان نسخه قدیمی است. در واقع فیلم «سنتوری» با کیفیت بسیار پایینش برای مخاطب آزاردهنده است. پلتفرم «فیلیمو» هم با همین کیفیت فیلم «سنتوری» را در اختیار مخاطبانش گذاشته است.
«سنتوری» یکی از فیلمهای محبوب خود مهرجویی است که حسرت اکران عمومی و نمایش آن بر روی پرده به دل او ماند، ایکاش حداقل پلتفرمها در ارائه نسخه آنلاین آن تعجیل نمیکردند و نسخه با کیفیتی از آن را ارائه میدادند.

داستان فیلم «سنتوری»
علی از یک خانوادهٔ مذهبی و بازاری است و به سنتور علاقهٔ زیادی دارد. وقتی شیفتگی او فاش میشود، ناچار است بین سنتور و خانواده، سنتور را انتخاب کند. به همین دلیل او از خانواده ترد میشود. علی در موسیقی چنان تبحری پیدا میکند که شهرهٔ عام و خاص میشود و کنسرتهایش با استقبال غیرمنتظره ای روبرو میشود.
علی در اوج موفقیت، عاشق هانیه میشود و با او ازدواج میکند. اما رفته رفته گرفتار اعتیاد میشود و کنسرتهایش مجوز نمیگیرند. علی برای ادامهٔ زندگی از طریق خواندن و نواختن در عروسیها زندگی را میگذراند. امّا یک روز در یک درگیری، سازش میشکند و از آن پس او، که همسرش نیز رهایش کردهاست. اکنون او آواره است و به کارتن خوابها میپیوندد. اما سرانجام خانواده به یاریش شتافته و او را به آسایشگاه ترک اعتیاد میبرند. از این پس علی بدون دغدغه، بار دیگر سنتور مینوازد.

چگونگی ساخت فیلم «سنتوری»
این فیلم محصول کشور ایران و در ژانر درام و موزیکال میباشد. در این فیلم بهرام رادان، گلشیفته فراهانی، مسعود رایگان، رویا تیموریان، مائده طهماسبی، نادر سلیمانی، محمد سلوکی، حسن پورشیرازی و صدرالدین حجازی به هنرمندی پرداختهاند.
فیلم برداشتی آزاد از عقاید یک دلقک نوشته هاینریش بل است. همچنین خاطرات خانوادگی رامین اسکندری نویسنده غیر حرفهای شیراز در یاداشتهایی تحت عنوان بهار سیاه دستمایه اصلی فیلمنامهای شد در ارتباط با زندگی نافرجام برادر ناکام بزرگترش، پیمان اسکندری که در اوج هنر و تحصیل به بیراهه و اعتیاد افتاد و عشقی اشتباه علیرغم تلاش خانواده و نزدیکان او را تا مرگ سوق داد.
این خاطرات توسط اداره آموزش پرورش مرودشت در اختیار نویسنده علی سنتوری قرار گرفت که با رضایت قضایی خانواده پیمان اسکندری و پرهیز از بیان و پرداخت مرگ مشکوک و ناگهانی وی که در سال ۸۲ بعنوان یکی از پروندههای کیفری پر سر و صدا اما بی فرجام دادگستری شیراز مطرح بوده، دستمایه اصلی تدوین فیلم نامه علی سنتوری شد.
در زمستان ۱۳۹۳، پروژه ساخت سنتوری ۲ به کارگردانی داریوش مهرجویی آغاز شد ولی به سرانجام نرسید.