
داستان های عاشقانه همیشه جذاب است و عشق پسر بی پول به دختر ثروتمند الگویی است که اگرچه تکراری شده اما هنوز هم می تواند نظر مخاطبان را جلب کند. این بار نیز همه منتظر هستیم تا ببینیم چه اتفاقی برای امیرعلی و الناز می افتد و آن دو به عشق شان می رسند یا اینکه مانند افرا حادثه ای غیر مترقبه این عشق را به پایان راه می رساند؟
سپند امیرسلیمانی، بازیگر سریال «بی همگان» بیشتر از اینکه به فکر موفقیت این مجموعه باشد، این روزها حال خوب و آرامش را برای مردم کشورش آرزو می کند. او می گوید: باید کمی زمان بدهیم تا بتوانیم «بی همگان» را قضاوت کنیم اما در شرایطی که اوضاع پیچیده است، گرفتن یا نگرفتن سریال اولویت ندارد و مهم حال خوب مردم و آرامش است.
این بازیگر در گفت و گویی با ایسنا درباره حضورش در سریال در حال پخش «بی همگان» و پخش این مجموعه در شرایط ناآرامی ها توضیحاتی را ارائه کرد.
سریال «بی همگان» به کارگردانی بهرنگ توفیقی و تهیه کنندگی مهران مهام هر شب ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه از شبکه سه سیما روی آنتن می رود.
امیرسلیمانی ابتدا درباره دلیل کم کاری اش در تلویزیون توضیح داد: حدود ۹ ماهی درگیر برنامه «کلبه پورنگ» بودم که اخیرا به پایان رسید. آخرین کار تلویزیونی ام قبل از مجموعه «بی همگان»، سریال «بوتیمار» بود. از طرفی مدتی که به کرونا مبتلا شدم نتوانستم کار کنم تا اینکه با «بی همگان» دوباره به تلویزیون برگشتم.
این بازیگر درباره حضورش در سریال «بی همگان» گفت: کمی باید بگذرد تا سریال را قضاوت کنیم. من به عنوان بازیگر از کار راضی ام ولی به هرحال اتفاقاتی در پروژه افتاد مثل فوت بازیگرمان (زهره فکور صبور) و تغییر کارگردان که طبیعتا برایمان دشوار بود. برای خود من شخصا باید کمی بگذرد و زمان داده شود تا بتوانیم نتیجه ای از کار بگیریم.
وی سپس در واکنش به این جمله که سریال «بی همگان» در شرایطی روی آنتن رفت که ممکن است آنطور که باید و شاید دیده نشود، چنین اظهار کرد: امیدوارم مردم کار را ببینند و دوست داشته باشند اما قبل از اینکه «بی همگان» برایشان کار خوبی باشد، اول امیدوارم و آرزو می کنم مردم به تماشای تلویزیون برگردند؛ چون متاسفانه بیننده تلویزیون کم شده است.
بازیگر سریال های من یک مستاجرم، خوش نشین ها، کلاه پهلوی و معمای شاه ادامه داد: راستش اگر خیلی نمی خواهم درباره «بی همگان» صحبت کنم به همین شرایط پیچیده فعلی برمی گردد؛ بنابراین فعلا اینکه این سریال بگیرد یا نگیرد اولویت نیست البته برای من بازیگر طبیعتا باعث خوشحالی است کاری که می کنم دیده شود اما اولویتم فعلا آرامش و حال خوب جامعه است. تلویزیون هر سریالی را بارها تکرار می کند. حالا «بی همگان» هم الان نشد سری بعد، ولی امیدوارم که واقعا مسوولان تلویزیون این عزم را داشته باشند تا مردم را به تلویزیون برگردانند. تنها آرزویی که این روزها برای مردم کشورم دارم فقط حال خوب و آرامش است.
سپند امیرسلیمانی در پایان درباره جایگزینی خواهرش، کمند امیرسلیمانی در سریال «بی همگان» به جای نقش مرحومه زهره فکرصبور گفت: بخشی که خواهرم بازی کرده است با خانواده نقش من تقریبا جداست و ما در این سریال حتی یک پلان هم مقابل هم بازی نداشتیم به همین خاطر نمی توانم اظهار نظری داشته باشم اما به هرحال فوت خانم فکرصبور اتفاق ناگواری برای همه ما بود. روحشان شاد.

محمد صادقی در سریال افرا پسری نخبه اما بی پول بود که عاشق دختری پولدار شده بود. او در نقش امیر علی در سریال بی همگان نیز نقشی مشابه را برعهده دارد. او بار دیگر جوانی باهوش و نخبه است که وضع مالی خوبی ندارد و همین شرایط مالی باعث شده در رسیدن به عشقش با مانع مواجه شود. این بار هم مانند سریال افرا نقش پدر دختر مورد علاقه امیرعلی بر عهده مهدی سلطانی است. این بزگیر نیز در سریال افرا نقشی مشابه سریال بی همگان را برعهده دارد؛ مردی کارخانه دار و مغرور که در افرا نسبت به خواسته های پسرش بی تفاوت بود و این بار با خواست دخترش الناز با بازی میترا رفیع سرسختانه مخالفت می کند.
نسرین بابایی نیز در هر دو مجموعه بازی کرده است. این بازیگر گیلانی که با سریال وارش بسیار شناخته شد در افرا و سریال بی همگان نقش هایی تقریبا مشابه برعهده دارد. زنی ساکت و آرام و مادری دلسوز که البته چندان قوی نیست و بیشتر شاهد انفعال او در برابر حوادث زندگی هستیم.

تعدادی از بازیگران سریال افرا و بی همگان مشترک هستند. این اتفاق شاید در نگاه اول کاملا طبیعی به نظر برسد اما وقتی می بینیم این بازیگران مشابه همان نقش ها را تکرار کرده اند جای انتقاد به وجود می آید.
دا از فضای عاشقانهای که بر داستان حاکم است و نخ تسبیح این قصه است ما درگیر دو خانوادهی متفاوت هستیم که دو پدر با طبقات و جایگاه اجتماعی مختلف در آن حضور دارند و هر کدام موثر بر آنچه در قصه اتفاق میافتد سعی بر این دارد که منویات مد نظرشان را در مدیریت اعضای خانواده خرج کنند.
اگر به تعاریفی که از هر دو کاراکتر پدر در کاراکتر «بی همگان» وجود دارد دقت کرده باشید به این نکته میرسید که هر دو در لحظاتی از زندگی و تصمیم هایشان دچار هامارتیا (اشتباه دراماتیک) میشوند، اما مسیر هر دو اشتباه متفاوت و نحوه مدیریت آن متفاوتتر است.
اگر در ساخت سریال «بی همگان» در مقام اول به فیلمنامه نگاهی جدیتر داشته باشیم مشخص است که نویسنده در خلق شخصیتهای سریال به دنبال دو جنس خانواده گشته است؛ که هریک در شرایط بحران مدیریتی مدل خودشان را دارند و البته در جایی که چالشها به یکدیگر در میآمیزد با سبک خودشان به ماجرا ورود میکنند.
ما در سریال «بی همگان» انسانهای فرازمینی نمیبینیم گویا برشهایی از زندگی قابل باور برای مخاطب در سریال چیدمان شده است و شخصیتها بر اساس آنچه مدام درکنارمان اتفاق میافتد طراحی شده اند و در کارگردانی و تولید هم شاهد این هستیم که رگههایی از زندگی موثر بر باور مخاطب بر کلیت کار حاکم است و به همین دلیل است که روابط و محصول آن حوادث آن قدر قابل لمس است که هر تماشاگری با هر ایده و جایگاهی میتواند خودش و اطرافیانش را در سیر قصه پیدا کند و حس همذات پنداری برگ برنده موفقیت هر درام است شکل بگیرد.

سریال در بیان ناهنجاریهای روابط عاشقانه دو جوان قصه جسور عمل کرده است و جدا از برداشتهای شخصی هرگز به سمت شعار زدگی نرفته است که میتواند نقطه قوت یک اتفاق نمایشی در این ژانر باشد.
اگر امروز سریال «بی همگان» به لحاظ مسیر داستان به جایی رسیده است که تماشاگر پیگیر اتفاق است دقیقا به این نکته برمی گردد که ماجرا با آنچه در ذهن مخاطب میگذشته به یک قرابت رسیده است و طبیعی است که در این شرایط قلاب قصه مخاطب را درگیر کرده و با خود میبرد.
سریال «بی همگان» در گره افکنی و بازگشایی گره تا اینجای کار حرکتی نمایشی و دور از باور نداشته و به دور از هر گونه درشت نماییهای مرسوم قصه در پیام رسانی این تلاش را به کار برده است که اگر قصه به نمونههای دیگر شبیه است در نتیجه گیری و پی رنگهای داستان غافلگیریهای قابل درک و باوری را جا نمایی نماید.
بی تردید سریال «بی همگان» امروز به واسطه ارتباط مرغوبش با تماشاگر به دلیل روایت موازی داستانی عاشقانه در کنار آسیبهای مرسوم اجتماعی و در هم آمیختن روابط خانوادهها با لحظات بحرانی رخ داده جزء آثار موفق تلویزیون در پاییز ۱۴۰۱ در کارنامه بهرنگ توفیقی، اصغرهاشمی و در نهایت مهران مهام جای دارد.