امروز در آرتیها یکی از پیچیده ترین و زیباترین موزه های دنیا را معرفی خواهیم کرد. موزه آینده دبی با شکوه ترین و زیباترین ساختمان جهان است که در دبی پایتخت گردشگری امارات واقع شده است و با معماری و نمایی شگفت انگیزی که دارد در نوع خود بی همتا است. این موزه، نمایانگر چشم انداز آینده دبی است و تصویر آینده بشریت را به نمایش میگذارد و بازدیدکنندگان را یک قدم به آینده نزدیک تر می کند. موزه آینده دبی نیز یکی از پربازدیدترین و مشهورترین جاهای دیدنی دبی است.
این بنای شگفت انگیز یکی از پیچیده ترین سازه های جهان است که با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته و با الهام از گذشته و نگاه به آینده ساخته شده است. موزه آینده دبی دارای هفت طبقه بدون ستون می باشد که هر طبقه به تجربیات مختلفی اختصاص داده شده است و بیش از ۳۰ هزار متر مربع مساحت و ۷۷ متر ارتفاع دارد. نمای بیرونی این ساختمان شامل پنجره هایی است که بر روی آن نوشته های عربی و نقل قول هایی از آل مکتوم با خط نستعلیق به صورت خلاقانه حک شده است. فضای توخالی در وسط ساختار این بنا که به آن ظاهری شبیه چشم بخشیده است، نمایی فولادی و ضد زنگ و نورپردازی های خیره کننده، بخشی از معماری منحصر به فرد این بنا است که، چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند و نمادی از آینده نانوشته بشریت است.

نمای بیرونی بنا، با استفاده از ۱۰۲۴ صفحه و به طور کامل توسط ربات ها ساخته شد. هر صفحه از چهار لایه تشکیل شده که هر لایه طی یک فرآیند ۱۶ مرحله ای ایجاد می شود.جالب است بدانید با توجه به معماری پیچیده ساختمان و خوشنویسی آن، هر پنل باید به صورت جداگانه از پیش ساخته و تولید می شد، درنتیجه نمونه های اولیه متعددی طراحی و ساخته شد تا فرمول مناسب به دست آمد. بنابراین، دوره نصب بیش از ۱۸ ماه طول کشید و هر پنل به طور جداگانه نصب شد.
حروف عربی روی هر پنل طوری طراحی شده که تعادل بهینه بین نور طبیعی، گرمای خورشیدی و تهویه مطبوع را بدون لطمه به زیبایی معماری آن تضمین کند. این چند لایه از ۱۰۲۴ صفحه، به نوشتهها اجازه می دهد تا نور طبیعی را در روز به موزه بتاباند. در شب، نوشته ها با نور LED کم مصرف و با سخنان پرطنین شیخ محمدبن راشد مانند جمله معروف او روشن می شود: «آینده متعلق به کسانی است که می توانند آن را تصور، طراحی و اجرا کنند. چیزی نیست که منتظرش هستید، بلکه چیزی است که باید آن را ایجاد کنید.»
موزه آینده دبی، بنایی سازگار با محیط زیست است. این موزه ایستگاهی دارد که با همکاری با اداره آب و برق دبی، ۴ هزار مگاوات انرژی خورشیدی برای بنا تولید می کند. همچنین، این موزه با طراحی خاص خود توانسته گواهینامه پلاتینیوم و بالاترین امتیاز برای ساختمان های سبز در جهان را دریافت کند. در اطراف این موزه نیز بیش از ۱۰۰ گونه گیاهی وجود دارد که به سیستم آبیاری هوشمند و خودکار مجهز هستند.

ساخت این بنا تنها با کمک نیروی دست انسان صورت نگرفته و ربات های زیادی در ساخت موزه آینده مشارکت داشته اند. کار ساخت این بنای عظیم را شرکت معماری Killa Design بر عهده گرفت که اثری درخشان در کارنامه این شرکت است. پس معمار موزه آینده دبی یک فرد تنها نبوده است که بتوانیم نام شخص خاصی را بگوییم.
سه بعدی بودن ساختمان موزه آینده دبی بسیار زیبا و چشمگیر است، اما این طراحی در ابتدای کار مشکلات فراوانی را برای مهندسین این سازه به وجود آورد. هنگام ساخت این بنا، از اسکن لیزری برای طراحی سازه و مقایسه آن با سازه از قبل ساخته شده دیگری استفاده شد. روی هم رفته، نتیجه کار عالی از آب درآمد و یک سازه نامتقارن در نهایت زیبایی شکل گرفت.
جالب است بدانید این موزه جزو ۱۴ موزه زیبا در دنیا است. علاوه بر این جایزه بینالمللی ساختمان Tikla نیز به این سازه تعلق گرفته است. همچنین نرم افزار طراحی Autodesk که یک برنامه معماری و طراحی سازه است، اظهار داشت که موزه آینده دبی، یکی از مبتکرانه ترین ساختمان ها در جهان است.

نمای داخلی :
موزه آینده دبی یک موزه زنده است که قصد دارد با برقراری پیوند میان اندیشمندان و متخصصان سراسر دنیا در تشکیل یک جنبش عمیق روشنفکرانه یاریرسان باشد و به عنوان یک محل آزمایش برای نسلهای آینده جهت خلق راهکارهایی بدیع برای چالشهای پیش روی جامعه عمل کند. این سازه دارای هفت طبقه است. سه طبقه از موزه روی سناریوهای احتمالی برای توسعه منابع فضایی، اکوسیستمها و مهندسی زیستی، سلامت، تندرستی و معنویت تمرکز خواهد کرد. یک طبقه، فناوریهای آینده نزدیک را نشان میدهد که به چالشها در زمینههایی مانند سلامت، آب، غذا، حملونقل و انرژی میپردازد.
یک طبقه اختصاصی هم برای کودکان وجود دارد که در آن میتوانند چالشهای تبدیل شدن به قهرمانان آینده را کشف و حل کنند. با رفتن به این موزه، بازدیدکنندگان تجربهای کیهانی را پشت سر میگذارند که نگاهی به آینده بشر در فضا ارائه میکند. آنها به عجایب آینده اکولوژی مینگرند و با وضعیت سلامت و بهداشت انسان در نسلهای بعد آشنا میشوند و اگرچه مشخص نیست چه اثر هنری خاصی در داخل این موزه خواهد بود، اما هدف اصلی استفاده از فناوری پیشرفته برای نمایش هنر است .«موزه آینده» از آخرین تکنولوژیهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، آنالیز دادهها، هوش مصنوعی و تعامل انسان با ماشین بهره میبرد و تمام محتوای آن توسط متخصصان تهیه میشود.
این موزه جهانی ورای تصور انسان را به تصویر میکشد و به سوالات فراوانی در خصوص آینده بشر، شهرها، جوامع، زندگی روی سیاره زمین و فضا پاسخ میدهد. تجارب ارائه شده در این موزه نوآورانه هستند و به پنج بخش مختلف تقسیم شدهاند؛ آینده سفرهای فضایی و زندگی در فضا، تغییرات آبوهوایی و اکولوژی، سلامت، بهداشت، و معنویت.
رفتن به این موزه سفری به آینده خواهد بود که برای لحظاتی شما را از تمام جهان موجود جدا کرده و چشمهایتان را برای تفکری نوآورانه و ساختارشکن باز میکند.