موزه لوور پاریس (بخش دوم)

همانطور که دربخش اول

از معرفی موزه لوور پاریس در آرتیها گفتیم این موزه یکی از معروف ترین موزه های جهان و یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری شهر پاریس به حساب می آید. آثار موجود در این موزه بسیار کمیاب بوده و نظر افراد بسیاری را به خود جذب کرده است. موزه ی لوور دارای هشت بخش مختلف بوده و تعداد آثار موجود در آن به بیش از ۳۸ هزار اثر می رسد، جالب است بدانید کلمه لوور در فرانسه به معنی روشنایی آسمان می باشد. موزه لوور که در منطقه یک پاریس، در کنار رودخانه سن قرار گرفته است، در سال ۲۰۱۷ میلادی بیش از ۹ میلیون بازدید کننده داشته، همین امر سبب شده است که عنوان پربازدید ترین موزه جهان را دریافت کند. سقف بنای این موزه با موزاییک و نقاشی های زیبا تزیین شده است.

اکثر آثار موجود در موزه لوور زیر مجموعه هنر، فرهنگ و تاریخ بشر می باشد، از معروف ترین آثار موجود در این موزه می توان به بانوی صخره ها اثر لئوناردو داوینچی، نقش برجسته های آشوری، مونالیزا اثر لئونارداوینچی، لوح حمورابی، ظروف گلی آشوری، بخش های تخت جمشید، بز بالدار طلایی و ونوس میلو اشاره کرد، تاریخچه برخی از آثار موجود در این موزه به سال ها پیش از میلاد مسیح باز می گردد، همچنین گردشگران تور پاریس باید بدانند که برخی از آثاری که امروزه در این موزه نگهداری می شوند در پی جنگ ناپلئون در مصر و ایتالیا، غارت شده است.

از قدیمی ترین آثار این موزه می توان به سفال هایی اشاره کرد که قدمتی ۵ هزار ساله دارند. تعداد آثار نگهداری شده در موزه لوور بیش از ۴۲۲ هزار اثر می باشد. در این موزه بیش از ۲۲۰۰ نفر کار می کنند که از این تعداد در حدود ۱۲۰۰ نفر امنیت موزه را تامین کرده و ۴۸ نفر از آن ها آتش نشان می باشند.

در ابتدا لازم است بدانید که ساختمان این موزه در کاخ لوور قرار گرفته، ساخت این کاخ در اواخر قرن ۱۲ میلادی به دستور پادشاه آن زمان فرانسه (فلیپ دوم) آغاز شده است.

موزه لوور پاریس چند بخش دارد؟

موزه لوور پاریس دارای ۸ بخش مختلف بوده که در هر بخش آثار مربوط به آن نگهداری می شود. از بخش های مختلف آن می توان به بخش مصر باستان، تابلو های نقاشی، هنر های تزئینی، مجسمه ها، آثار هنری، آثار باستانی شرق، یونان و هنر های اسلامی اشاره کرد. که در ادامه برای شما شرح خواهیم داد.

۱-بخش مصر باستان موزه لوور:

این بخش محل نگهداری عتیقه های کشف شده از مصر باستان است، تاریخچه برخی از آثار موجود در این بخش مربوط به بیش از ۴ هزار سال پیش از میلاد مسیح می باشد، لازم به ذکر است که جدید ترین آثار موجود در این بخش مربوط به قرن ۴ میلادی هستند. به طور کلی عتیقه های موجود در این بخش مربوط به زمان روم باستان تا عصر بیزانس می باشد. آثار بسیار خاص موجود در این بخش نظر افراد بسیاری را به خود جذب کرده است، از معروف ترین آن ها می توان به مجسمه ابوالهول، مومیایی ها، جواهرات قدیمی، طومار پاپیروسی، مجسمه های آمامهات آنخ، هاتور و نفتیس اشاره کرد.

۲-تابلوهای نقاشی موزه لوور:

در این بخش ۳۱۴ نقاشی وجود دارد که از معروف ترین آن ها می توان به تابلوی مونالیزا، دوزنده، فرزند مقدس، جشن ازدواج، کلک مدوسا، سوگند هوراتی، مرگ سارداناپالوس، پرتره مادام رکامیه، زنان الجزایر، قایق دانته، آزادی هدایتگر مردم، تاج گذاری ناپلئون، زنان اهل سابین و پرتره لوئی چهاردهم اشاره کرد.

۳-بخش هنرهای تزئینی موزه لوور:

در این بخش آثار تزئینی مربوط به قرون وسطی تا قرن ۱۹ میلادی به نمایش عموم گذاشته شده است،  آثار موجود در این بخش از باسیلیکای به موزه آورده شده و یکی از دارایی های سلطنتی می باشد. از اشیاء تزئینی قابل مشاهده در این بخش می توان به سرامیک، ظروف سفالی، لوازم برنزی، گلدان و شیشه های رنگی اشاره کرد، همچنین جواهرات موجود در این بخش نظر افراد بسیاری را به خود جلب نموده است.

۴-بخش مجسمه ها و تندیس ها در موزه لوور:

آثار موجود در این بخش مربوط به دوران قرون وسطی تا سال ۱۸۵۰ میلادی می باشد، مجسمه های قرون وسطی که در این بخش قابل مشاهده هستند به سبک رومی ها ساخته شده اند. در حال حاضر بخش مجسمه های موزه لوور به دو دسته آثار فرانسوی و آثار خارجی تقسیم شده، که دسته اول در جناح ریشولیو و دسته دوم در جناح دنون قرار گرفته است. معروف ترین مجسمه های موجود در این بخش عبارت اند از مجسمه دانیال نبی و مجسمه اوورن.

۵-بخش طراحی ها و آثار هنری در موزه لوور:

تعداد آثار هنری موجود در این موزه به ۳۲۰ اثر می رسد، اکثر این آثار متعلق به کشور فرانسه می باشند، از معروف ترین آن ها می توان به نماد قدرت چاراز، تاج ملکه و ظرف شاهین اشاره کرد.

۶-بخش آثار باستانی شرقی در موزه لوور پاریس :

در این بخش حدود ۱۸۶ اثر شرقی به نمایش عموم گذاشته شده است، تاریخچه آثار موجود در این بخش به ۹۰۰۰ سال پیش باز می گردد، لازم به به ذکر است که برخی از آثار موجود در این بخش به قدری قدیمی بوده اند که قدمت دقیق آن ها مشخص نیست. معروف ترین آثار موجود در این بخش عبارت اند از لوح حمورابی و سرستون های تخت جمشید. وجود آثار دوران هخامنشیان در این بخش سبب شده است که بخش آثار شرقی مورد توجه ایرانیان بسیاری قرار گیرد.

۷-بخش یونان و روم باستان در موزه لوور:

تاریخچه آثار موجود در این بخش به عصر حجر باز می گردد و جدید ترین آثار موجود در آن متعلق به قرن ۶ میلادی (اواخر امپراطوری روم باستان) می باشد. در این بخش آثار بسیاری مانند گلدان برنزی بورگزه، سفال های قدیمی و اشیاء مربوط به دوران هلنیستی نگهداری می شود، برخی از آثار امروزی موجود در بخش یونان و روم باستان، در قرن ۱۹ میلادی به آن اضافه شده است.

۸-بخش هنر های اسلامی در موزه لوور:

در موزه لوور بخشی مخصوص هنر های اسلامی نیز در نظر گرفته شده که متشکل از ۱۰ تالار می باشد، این بخش در سال ۱۹۹۳ میلادی فعالیت خود را آغاز نمود و در سال ۲۰۰۳ به بخشی مستقل تبدیل گشت و شخصی به نام فرانسیس ریشار مسئول تکمیل آثار این بخش شد، این شخص پیش از آن ریاست بخش کتب فارسی در کتابخانه ملی این کشور را بر عهده داشته است.

بخش هنر های اسلامی خارج از محوطه اصلی موزه، در یکی از حیاط های کاخ لوور ساخته شده است، برای انتخاب سازنده ی این بخش، مسابقه معماری برگزار گردید و از میان طرح های ارائه شده، طرح امروزه آن برای ساخت بخش هنر های اسلامی انتخاب شد.

در این بخش حدود ۵۰۰۰ اثر هنری مشاهده بوده که بیش از ۲۵۰۰ اثر آن مربوط به هنر اسلامی کشور ایران می باشد. آثار موجود در این بخش عبارت اند از تابلو های مینیاتور، سفال، قالیچه، سرامیک، موزاییک و چندین مورد دیگر. لازم به ذکر است که هنر های اسلامی الزاما مربوط به دین اسلام نمی باشند، یکی از زیر مجموعه های بخش هنر های اسلامی، سالن ایران است.

سالن ایران در موزه لوور پاریس :

افراد ایرانی در ابتدای ورود به این بخش حال و هوای غم انگیزی را تجربه خواهند کرد، زیرا بخش عظیمی از تاریخچه کشورمان در فاصله ای بسیار زیاد از مکان اصلی خود نگهداری می شود، اما لازم است بدانید وجود این آثار در موزه لوور سبب شده است که افرادی که اصلیت ایرانی ندارند با تاریخچه کشورمان آشنا شوند و به عظمت آن پی ببرند، همچنین می توان اطمینان حاصل نمود که این آثار در موزه لوور سالم باقی خواهند ماند. برخی از آثار ایرانی موجود در این موزه متعلق به ۱۰۰ ها سال پیش از میلاد مسیح است.

بخش آثار ایران در واقع از سالن ۱۲ شروع شده و تا سالن ۲۰ ادامه دارد، همچنین لازم است بدانید که بخش عظیمی از این آثار در دوران پادشاهی مظفرالدین شاه و ناصرالدین شاه، جهت کسب امتیازات مختلف، به کشور فرانسه اهدا شده اند. از زیباترین آثار متعلق به ایران که در موزه لوور قابل مشاهده است می توان به سرستون اصلی تخت جمشید و سنگ نگاره کمان داران اشاره کرد.

بجز موارد بالا، عتیقه های باستانی دیگری از کشور ایران مانند صفحات شاهنامه، نقاشی های مربوط به صفویه، کتیبه های داریوش، بز بالدار طلایی و کاسه های گلی در این موزه قابل مشاهده است. همچنین از آثار ایرانی که نسبت به موارد بالا کمتر مورد توجه گردشگران قرار گرفته اند می توان به ظروف غذاخوری ساسانیان، زیرور آلات قدیمی از جنس طلا، لوازم کشاورزی، شمشیر های طلایی و مهر های مختلف قدیمی اشاره کرد.

جناح های موزه لوور:

موزه لوور پاریس در مجموع دارای ۳ جناح بوده که در این بخش به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.

۱-بخش سولی در موزه لوور پاریس :

یکی از قدیمی بخش های موجود در این موزه، بخش سولی بوده که در طبقه همکف و اول آن عتیقه های باستانی نگهداری می شود، بقایای قلعه لوور در این بخش به نمایش عموم گذاشته شده است، از معروف ترین عتیقه های موجود در این بخش می توان به مجسمه کاتب نشسته و مجسمه فرعون رامسس دوم اشاره کرد که مربوط به مصر باستان هستند.

در طبقه دوم بخش سولی آثار هنری مانند چاپ های دستی و نقاشی های فرانسوی قابل مشاهده است. 

۲-بخش دنون در موزه لوور پاریس :

وجود تابلو مونالیزا در این بخش، سبب شده است که افراد بسیاری به آن مراجعه کرده و در اکثر زمان ها بسیار شلوغ باشد. از دیگر آثار موجود در این بخش می توان به تابلو تقدیس امپراطور ناپلئون اول و تابلو جشن عروسی اشاره کرد.

در طبقه همکف این بخش، مجموعه ای از مجسمه های رنسانس و عتیقه های رومی نگهداری می شود، از معروف ترین مجسمه های قابل مشاهده در این بخش می توان به مجسمه “برده در حال احتضار” اشاره کرد. در این طبقه از بهش دنون هشت اتاق وجود دارد که درون آن ها  آثار دست ساز، متعلق به نقاط مختلف جهان وجود دارد.

۳-بخش ریشولیو در موزه لوور پاریس :

در این بخش آثار هنری متنوعی که تاریخچه برخی از آن ها به قرون وسطی باز می گردد، نگهداری می شود، این آثار توسط نقاشان معروفی مانند رامبراند و روبنس کشیده شده اند.

در طبقه همکف و زیرین بخش ریشولیو مجسمه های موزه لوور نگهداری می شود، از معروف ترین آثار موجود در این بخش می توان به لوح حمورابی اشاره کرد.

در طبقه اول این بخش اثار هنری تزئینی نگهداری می شود، از انواع این آثار می توان به مبلمان قدیمی، ساعت های خاص و فرشهای دست بافت اشاره کرد. لازم به ذکر است که در این طبقه، آپارتمانی متعلق به ناپلئون سوم وجود دارد، تزئینات و معماری این آپارتمان یادآور دورانی می باشد که لوور، کاخی سلطنتی بوده است.

دولت فرانسه نیز قصد دارد در آینده آثار دیگری به موزه لوور اضاقه کند، همچنین لازم است بدانید که این موزه با موزه ای دیگر در شهر آمستردام به نام موزه Rijksmuseum همکاری کرده و دو اثر هنری از این موزه را به موزه لوور آورده و به نمایش گذاشته است، این دو اثر متعلق به نقاش هلندی می باشند.

در این نوشته سعی شد تا به صورت مختصر در رابطه با موزه لوور صحبت شود. امیدواریم که از خواندن این نوشته لذت برده و برایتان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید