فرض کنین توی فیلمی که صحنه اولش توی خونه فیلمبرداری می شه و صحنه بعد از اون توی ۶ خیابون بالاتر فیلمبرداری می شه. خود حمل و نقل عوامل به مکان دوم یه روز کار می بره که باید خیلی دقت بشه. فیلمها عوامل و ابزار مختلفی برای فیلمبرداری دارن که باید همگی حضور داشته باشن که فیلمبرداری انجام بشه. با آرتیها همراه باشید تا با جزییات در مورد دکوپاژ آشنا شویم
پس کارگردان میاد و اون فیلمنامه رو تیکه تیکه می کنه و هر تیکه رو توی یه روز فیلمبرداری می کنه. پس اولین جواب به این که دکوپاژ فیلم یعنی چه اینه که کارگردان برای اینکه فیلمش رو بسازه باید اون رو توی قسمتهای مختلف فیلمبرداری کنه. چون همه فیلم رو نمی شه با هم فیلمبرداری کرد.
دکوپاژ از دید کارگردان :
دکوپاژ، تقطیع یا برش فنی، یکی از وظایف بسیار مهم کارگردان است و شامل تصمیمگیری در مورد محل استقرار دوربین در صحنه، نوع نورپردازی، اندازهی تصویر، زاویهی دوربین، نوع حرکت دوربین هاست. تعداد تصاویری که برای نمایش یک موقعیت لازم است و همچنین نوع اتصال نماها به یکدیگر و هر صدایی که قرار است در صحنه شنیده شود مربوط به دکوپاژ است. هر صدایی غیر از دیالوگها و باقی جزئیاتی که به فرایند تصویریشدن فیلمنامه (سناریو) وصل میشود به دکوپاژ کارگردان مرتبط است.
این وظایف که شاید نیمی از وظایف کارگردان میباشد، باید پیش از فیلمبرداری انجام شود و نتیجه آن در فیلمنامه دکوپاژ شده مشخص باشد. کارگردانها ممکن است هنگامی که به مرحله فیلمبرداری میرسند برخی از جزئیاتی را که قبلا تعیین کرده بودند با توجه به شرایط تغییر دهند. معمولا بر اساس فیلمنامه دکوپاژ شدهای که خود کارگردان تهیه کرده است روند فیلم برداری پیش می رود. برخی کارگردانها نیز به دکوپاژ کردن فیلمنامه پیش از فیلمبرداری اعتقاد ندارند. بعضی کارگردانها معتقدند در هنگام فیلمبرداری است که کارگردان میفهمد فیلمنامهای که در دست دارد باید چگونه ساخته شود. البته معمولا روش اول، هم مرسومتر است و هم کارامدتر.
نمونه برگه دکوپاژ فیلم و سینما :

دکوپاژ نشان می دهد که میزان خلاقیت های بصری و نمایشی هرکارگردان چگونه است، در واقع هر کارگردانی با نحوه دکوپاژ خاص خود نگاه خود به یک موضوع و به جهان را نشان می دهد. نوع دکوپاژ فیلم به نوعی، نشان دهنده سلیقه بصری و سبک تصویری کارگردان است. برخی کارگردانها هستند که به برداشتهای بلند اعتقاد دارند. در اصل به این معنی که معتقدند فیلم باید تا حد ممکن به تجربه بصری بیننده در عالم واقع نزدیک باشد، به همین خاطر این کارگردانها تا حد ممکن از تقطیع نماها خودداری میکنند، طرفدار نماهای بلند و حرکت دوربینهای طولانیاند (این روش در بین کارگردانهای اروپایی بیشتر مرسوم است).
در عین حال برخی از کارگردانها نیز طرفدار نماهای کوتاه و قطعهای سریع هستند و معتقدند که باید تجربه بصری جدیدی را به تماشاگر ارائه داد . یک نکته بسیار مهم و وظیفه بسیار خطیر کارگردانان، تقطیع نماها و نوع اتصال آنها به یکدیگر و زاویهبندی دوربین است. نوع دکوپاژ درست به گونهای است که تماشاگر حس پرش و بریدگی نداشته باشد و یا به عبارتی احساس کند که فیلم تداوم دارد. این نوع سبک دکوپاژ بیشتر در کارگردان های آمریکایی مرسوم است.
علاوه بر این، کارگردان باید به گونهای عمل کند که چشم و ذهن تماشاگر را خسته نکند. به طور خلاصه نماها باید به گونهای باشند که نه آنقدر کشدار و بیتحرک باشند که خستهکننده به نظر برسند و نه آنقدر کوتاه و سریع. نماها باید به گونه ای باشد که تماشاگر نه تنها اطلاعاتی به دست نیاورد بلکه دچار سرگیجه هم شود. افراط و تفریط به فیلم صدمات بسیاری وارد می کند.